Logo bieb gemold: 'Buren vonden de B'

WEESP Het nieuwe logo van Bibliotheek Weesp prijkte pas slechts een maand of twee op de gevel, maar nu al is er weinig meer van over.

Toen vestigingsmanager Judith Kortland maandag bij de bibliotheek aankwam, overhandigde een overbuurvrouw haar de letter B. Kortland keek naar de gevel en ontdekte dat de helft van de letters van het logo waren verdwenen. Op het plein vond ze zelf ook nog twee letters. "Het moet ergens in het weekend gebeurd zijn". Zij doet aangifte bij de politie. Met de maker van de letters gaat Kortland kijken of de gevel zo snel mogelijk hersteld kan worden.


Zwanger WSP-raadslid mengt zich in vaccinatiedebat

WEESP De landelijke discussie over vaccinatie houdt ook het Weesper WSP-raadslid Jolien van Galen Last bezig. Ze is in verwachting en mengt zich via Twitter in het debat.

Ze schrijft: "Aangezien aantal niet-gevaccineerde kinderen blijft groeien, heb ik de kinkhoest/polio vaccinatie voor zwangere vrouwen gehaald. Zodoende is mijn kind straks na geboorte beschermd tot zij zelf inentingen krijgt." Deze zomer is het vaccineren veel in het nieuws vanwege 'anti-vaxxers'. Dat is een groeiende groep van vaak hogeropgeleide ouders die gevaar ziet in vaccinaties.


Laatste spullen wietplantage weggehaald

WEESP Een ontruimingsbedrijf heeft vorige week de restanten van een hennepplantage verwijderd uit een onbewoonde woning aan de Grote Weer. Dat heeft de politie laten weten.

De plantage werd afgelopen juni al bij toeval gevonden door agenten. De agenten stonden voor de deur om de bewoner van het huis vanwege een ander misdrijf aan te houden. De man was niet thuis, maar de agenten stuitten wel op plantenbakken, lampen en andere spullen die nodig zijn voor een wietplantage. Het meeste werd diezelfde dag opgehaald, de rest afgelopen week.