De fietsbrug bij Nigtevecht.
De fietsbrug bij Nigtevecht.

Opening fietsbrug wordt een feestje voor groot en klein

NIGTEVECHT De nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam-Rijnkanaal wordt aanstaande vrijdag officieel geopend. Er is een feestelijk programma voor het hele gezin.

De nieuwe fietsbrug is sinds begin augustus in gebruik. Er is de afgelopen jaren hard aan gewerkt. De ranke brug koppelt recreatieve fietsroutes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam en zorgt hiermee voor een betere bereikbaarheid in de regio.

Natuurverbinding

De natuurverbinding met de diervriendelijke oevers in het Amsterdam-Rijnkanaal maakt bovendien uitwisseling van fauna mogelijk tussen natuurgebieden. Het groene, weidse landschap rond Abcoude en Nigtevecht is daarmee versterkt.

De officiƫle opening en de feestelijke afsluiting van de werkzaamheden worden aangeboden door de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, provincie Utrecht en de gemeenten Stichtse Vecht en Ronde Venen. De ontvangst is vrijdag 7 september om 16.30 uur bij de fietsbrug. Om 17.00 uur begint het programma met onder meer de onthulling van de naam van de brug. Daarna gaat het gezelschap lopend en fietsend naar de overkant, naar Fort Nigtevecht. Daar zijn hapjes, drankjes, speelplezier voor kinderen en livemuziek door de muzikanten van Trio Luego. Het feest duurt tot 20.00 uur.

Iedereen is welkom, maar met het oog op de organisatie van het evenement wordt een mailtje ter aanmelding op prijs gesteld: openingfnn@buro3c.nl. Men wordt verzocht lopend of met de fiets naar de opening en het feest te komen, niet met de auto. Er is geen parkeerruimte. Voor mindervaliden wordt uiteraard een uitzondering gemaakt.

openingfnn@buro3c.nl