Met grote overmacht wint Steff Overmars voor de derde keer de WeesperNieuws Triatlon. Hij komt volgend jaar terug voor nummer vier.
Met grote overmacht wint Steff Overmars voor de derde keer de WeesperNieuws Triatlon. Hij komt volgend jaar terug voor nummer vier. Foto: Sjoerd Stoop

Steff Overmars is nog niet klaar in Weesp

Hilversummer Steff Overmars won zondag voor de derde keer op rij de WeesperNieuws Triatlon. Daarmee is hij nog niet tevreden.

WEESP Het was lang onzeker of Deborah Schouten mee zou doen aan de WeesperNieuws Triatlon van dit jaar. De winnares bij de vrouwen in 2015, 2016 en 2017 voelde zich mentaal en fysiek niet top, maar kwam, zag en overwon uiteindelijk toch. Het was haar vierde overwinning - een record. Volgend jaar is Deborah er niet bij, dat weet ze nu al.

Op Facebook schrijft de Weespse dat ze terugkijkt op een mooie, maar ook emotionele editie. "Het blijft bijzonder hoe deze sport zo leeft in Weesp en hoe je wordt aangemoedigd en gesteund. Ben ik er volgend jaar bij? Ja, ik ben erbij, maar niet als deelnemer. Voor mij zijn nu andere tijden aangebroken. Eerst goed herstellen van alles en dan het plezier weer terugkrijgen in deze toch bijzondere sport."

Steff Overmars, winnaar in 1.43.20, heeft het ook al over volgend jaar. De zege van dit jaar was nummer drie (2016, 2017, 2018) en daarmee komt hij op gelijke hoogte met Machiel Ittmann (1994, 1996 en 1997). "Als oud-Weesper wil ik nu ook graag recordhouder worden." Op de Hilversummer stond opnieuw geen maat. Zelfs na een trage wissel vanwege een experimentje begon Overmars met ruim vijf minuten voorsprong aan het afsluitende looponderdeel. En dan te bedenken dat de achtervolgers Tim en Daan Jacobs ook niet bepaald langzaam zijn. De triatlontweeling uit Weesp maakte er een mooie strijd om de tweede plaats van, die Daan uiteindelijk won. Tim werd derde, TTW'er Martijn Boot uit Almere werd vierde en Barry Dooper vijfde. Omdat Overmars en de gebroeders Jacobs niet meer in Weesp wonen, werd Dooper voor de tiende keer de Snelste Weesper. Opvallend was dat dit pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen was. Voor Dennis Roeloffzen uit Weesp was het de eerste keer dat hij in Weesp meedeed. Hij werd zesde en naderde Dooper tot binnen de minuut.

Filmpjes met reacties op www.weespernieuws.nl.

Deborah Schouten stopt er (voorlopig?) mee.
Tim en Daan Jacobs. Of Daan en Tim.