Tamelijk wisselvallig en vrij koel

Tussen het Azorenhogedrukgebied en een andere boven Scandinaviƫ, wringt zich een klein lagedrukgebied dat zich donderdag afsnoert boven het Noordzeegebied. Er stroomt dan koele polaire lucht over onze omgeving met kans op neerslag. Vrijdag en in het weekend doolt het lagedrukgebied rond boven de Noordzee met kans op enkele buien, maar ook zonneschijn.

Donderdag en vrijdag

Donderdag neemt de bewolking vanuit het westen toe met kans op tijdelijk regen. In de loop van de dag gaat het waarschijnlijk wat opklaren. Er staat een matige noordwestenwind. Het wordt 17 Ć  18 graden. Vrijdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. Bij een matige zuidwestenwind is het met een maximum van 16 graden koel voor begin september.

Het weekeinde

Ook het weekend is het nog tamelijk wisselvallig. Er is een afwisseling van wolken met kans op een bui en af en toe zonneschijn. Zaterdag waait er een voelbare zuidwestenbries, tot matig of vrij krachtig. Zondag neemt de wind iets in kracht af. Het wordt zaterdag circa 18 graden. Op zondag een graadje hoger. Na het weekeinde knapt het weer geleidelijk wat verder op.

Weetje

Met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 18.9 graden was zomer 2018 recordwarm. De voorheen warmste zomer was die van 2003 met 18.6 graden. Normaal is 17.0 graden. De zomer was zeer droog, maar door regen in augustus was het geen record. Met 750 zonuren was de zomer zeer zonnig, vooral juli. Alleen de zomers van 1947, 1959 en 1976 waren zonniger.