Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen. :

Dancing in September

Jan: "Jan..."
Stefan: "Dag Jan, met Stefan. Hoe gaat het?"
Jan: "Ja, het is september!"
Stefan: "'Dancing in September', vakantie voorbij, Sluis voorbij, triatlon geweest, komkommertijd gedaan, nieuwe talkshows op tv, try-outs van voorstellingen, filmpremières, Prinsjesdag, pubquizzen, yoga, biljarten, wintertijd, alles begint weer."
Jan: "'September, chasing the clouds away'. Nog geen sinterklaas, kerstmis, Top 2000, vallende bladeren."
Stefan: "September is een 'we-gaan-er-weer-tegenaan-maand' over de nieuw geplaveide Breedstraat: de rode loper van Weesp naar het stadhuis waar we rijst gooien voor het jonge geluk van pasgetrouwden."
Jan: "Geen enkel cynisme in september, hoewel die rode loper wel erg lastig is voor fietsers, maar dit terzijde. 'Dancing in september', we omarmen de hoogtepuntjes om onszelf winterklaar te maken."
Stefan: "Just do it, waar je ook bent!"
Jan: "Precies, de aloude Nike-slogan die even keurig opgefrist is."
Stefan: "Ja, bijzonder hoe een groot bedrijf een knielende quarterback, die weigerde op te staan voor het Amerikaanse volkslied als protest tegen racisme, het gezicht laat zijn van hun nieuwe campagne."
Jan: "Dat is die september-spirit. Ik voel hem! Een maand ook om je even op van alles te verheugen…"
Stefan: "…Een nieuwe boekhandel, een nieuwe trailerhelling bij de Weesperwerf, een grandcafé op het Grote Plein, een tattooshop in de Slijkstraat!"
Jan: "En het hoogtepunt, de kers op de taart: die enorme hijskraan die straks de kerk die geen kerk meer is zijn spits teruggeeft!"
Stefan: "Dancing in September. Just do it. Chasing the clouds away…"
Jan: "Op Nike-schoenen en de muziek van Earth Wind and Fire."
Stefan: "Winterklaar!!!"
Jan: "Zo is het. Hou vol!"
Stefan: "Hou vol."