Van de lezers

Dorpje

In het WeesperNieuws van 29 augustus lees ik dat Guus Kroon een bekende 'Muier' is. Hij schrijft: 'Ik ben hier geboren en getogen en voel me verbonden met Muiden en weet ook veel van de geschiedenis van het dorpje.' Vreemd dat deze geboren Muider spreekt over het dorpje, terwijl je van hem zou verwachten dat hij het niet over zijn dorpje zou hebben, maar over zijn stad, want als geboren Muider hoort hij te weten dat Muiden een stad is en een echte stedeling is er trots op dat te zijn.
Hein en Bep den Hartog

Magneet

Een reactie op de column van Museum Weesp op de gemeentepagina in het WeesperNieuws van 29 augustus: Even los van het feit of men de Magneet Rijwielfabriek mag beschouwen als exemplarisch voor de eeuwenlange verbondenheid tussen Weesp en Amsterdam mis ik in het stukje van Museum Weesp een stukje geschiedenis: De Magneet-fabriek aan de Groenesingel wordt in 1940 door de Duitsers 'Joods' verklaard (Verdoner) en ontmanteld. De bedrijfsruimte wordt gevorderd ten gunste van Fokker. Wat van het bedrijf over is wordt verplaatst naar de Achtergracht. Na een grote brand in 1948 koopt de overgebleven vennoot Van den Berg Villa Casparus, waar Magneet, ook dankzij de productie van vouwfietsen en bromfietsen, een nieuwe bloeiperiode doormaakt. In 1969 wordt het bedrijf, mede wegens gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden, verkocht aan Batavus die de merknaam aanvankelijk handhaaft. Na opnieuw een brand in 1976 valt daar uiteindelijk het doek voor Magneet.
Wim Jansen

Autolaadpaal

Het centrum heeft slechts één laadpaal, zo staat in het WeesperNieuws van vorige week. Ikzelf ben al vanaf vorig jaar september bezig een openbare laadpaal in onze straat/wijk te krijgen. Na negen maanden mailen en bellen kreeg ik op 6 juni bericht van de gemeente dat er geen bezwaren meer waren dus: iet geht oan, en vermoedelijk binnen vier weken. Het is inmiddels 4 september en er is nog geen spoor van activiteit of laadpaal te bekennen. Schiet lekker op zo.
H. Braaksma