"Dit jaar zonder orkest, maar wel met een perfecte show." Foto: Brian Elings

'Concert aan de Steiger wordt één groot feest'

WEESP Bij café 't Helletje wordt zaterdag 15 september vanaf 20.00 uur de vierde editie van het Concert aan de Steiger gehouden. Door omstandigheden wordt het een andere opzet, maar volgens Helletje-eigenaar Pieter Kors zal dat de pret niet drukken.

Als het al niet in Weesp gebeurt, dan laat Pieter Kors het gebeuren. Hij vindt dat er elke maand plek is voor een leuk event in of bij 't Helletje aan de Stationsweg en hij kleurt maar wat graag de agenda in. Natuurlijk is hij van de partij bij Weesp Gastvrij en het Sluis-en-bruggenfeest (hij zit al jarenlang in het bestuur van de Stichting Volksfeesten), maar wat te denken van eigen evenementen als de Hellerit (een brommerrit voor oude brommers) in mei, in juli het Caribisch feest dat dit jaar voor de tweede keer werd gehouden en in september alweer voor de vierde keer het Concert aan de Steiger, dat op een spontane manier tot stand kwam. "Vier jaar geleden ben ik benaderd door Marco de Jong, die actief is bij onder andere het Naardens orkest Nardinc en de muziekschool in Weesp. Marco zei: 'Jij organiseert graag nieuwe dingen en ik heb een orkest ter beschikking, kunnen we die twee koppelen?" Ik vond dat meteen leuk omdat het iets totaal anders is dan dat ik normaal doe."

Rolf Koster

Pieter wist ook meteen bij wie hij moest zijn om er een succes van te maken. "Sinds enkele jaren ken ik de musicalster Rolf Koster (onder andere bekend van 'Les Misérables', 'Liesbeth, de musical' en binnenkort 'Op Hoop van Zegen'-red.), die sinds enkele jaren in Weesp woont. Aan hem heb ik hem gevraagd het concert te presenteren en om ook samen met Brigitte Nijman ('Evita' en 'The Dancing Queens'-red.) te zingen. Het Concert aan de Steiger stond mede daardoor meteen als een huis."

Zijden draadje

Toch hing dit jaar het concert vanwege persoonlijke omstandigheden van Marco de Jong aan een zijden draadje. Maar Rolf Koster trok Pieter over de streep om ermee door te gaan. "Hij zei dat als ik er nu mee zou stoppen, ik over een jaar weer opnieuw kon beginnen en dat vindt hij zonde. En dat is het ook. Het heeft de nodige stress gekost, maar we gaan er weer helemaal voor. Zonder orkest, maar wel met een perfecte show en met Rolf Koster, Brigitte Nijman, Tony Neef (o.a. 'Chicago' en 'Sonneveld, de musical') en Linda Wagenmakers (o.a. 'Miss Saigon') als solisten en ze zingen ook samen. Er komt onder andere een musical-singalong, maar er worden ook Duitse schlagers vertolkt, tophits en natuurlijk Nederlandstalige nummer. Het wordt één groot feest. En gezellig, natuurlijk."

'Ik vind dit leuk omdat het totaal iets anders is dan wat ik normaal doe'
Rolf en Brigitte zijn weer van de partij.