Argus begint het nieuwe seizoen met het langgewenste eigen korfbalveld.
Argus begint het nieuwe seizoen met het langgewenste eigen korfbalveld.

Wakeboardkanjers, kunstgras en ander sportnieuws

WEESP De 10-jarige Lieke Ketelaars uit Weesp is afgelopen weekend Nederlands Kampioen wakeboarden geworden in Veendam. Na een spannende finale nam zij de beker in de categorie meisjes onder de 12 jaar mee naar huis. Haar vader Pascal boekte ook succes: hij werd derde in de categorie Masters.

Nieuw kunstgras

Korfbalvereniging Argus begint het nieuwe seizoen met het langgewenste eigen kunstgrasveld. Het veld is onderdeel van het vernieuwen van de kunstgrasvelden van Sportpark Papelaan. FC Weesp moet nog even geduld hebben. Het werk aan het vervangen van het derde veld duurt langer dan gepland - waarschijnlijk nog twee tot drie weken, meldt de club.

FC Weesp krijgt klop

FC Weesp 1 heeft zaterdag in de strijd om de beker een slechte beurt gemaakt tegen BFC. De Weespers werden compleet van de mat gespeeld: 6-1. FC Weesp kwam voor rust op voorsprong uit een vrije trap van Milan Geertsma. BFC, de ploeg van oud-FC Weesp-trainer Karel Knaap, bekwam snel van de schrik en maakte een gelijkmaker. Na rust was BFC heer en meester en scoorde keer op keer. De Weespers leken opgelucht toen de scheidsrechter affloot.

Zwem4daagse

FC Weesp in strijd om beker van de mat gespeeld door BFC

Zwemclub Triton houdt eind deze maand de Zwemvierdaagse in het Victoriabad. Deelnemers kunnen kiezen uit: 250 meter (10 banen), 500 meter (20 banen), 1000 meter (40 banen) en 1500 meter (60 banen). De zwemdagen zijn maandag 24, dinsdag 25, donderdag 27 en vrijdag 28 september tussen 18.30 uur en 20.30 uur. Na afloop ontvangt iedereen een medaille. Deelname kost € 8,- in de voorverkoop of € 10,- bij aanvang van de eerste dag. Online inschrijven is mogelijk via www.zwem4daagse.nl. Deelnemers moeten in het bezit zijn van minimaal het A-diploma. Info: www.triton-weesp.nl.

Grote Clubactie

Vanaf aanstaande zaterdag gaan er weer clubleden op pad om loten van de landelijke Grote Clubactie te verkopen. Tachtig procent van de opbrengst gaat direct naar de verenigingen. Zij kunnen hiervan nieuwe materialen aanschaffen of (jeugd)activiteiten organiseren. Dit jaar doen in Weesp de volgende acht clubs mee: Badmintonclub Weesp, voetbalvereniging FC Weesp, Mixed Hockey Club Weesp, Tafeltennisvereniging The Victory, Volleybalvereniging Oberon, Weesper Zwem- en Waterpoloclub Triton, handbalvereniging WeHave en omnivereniging WVGV. Een lot kost 3 euro per stuk. De hoofdprijs is 100.000 euro.