Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl. Volgende week op deze plek: Stefan Stasse.
Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl. Volgende week op deze plek: Stefan Stasse.

Jungle

Maleisië, het land van witte stranden met helderblauwe zee, ongerepte jungle, uitgestrekte theevelden en het land waar wij op dit moment (ja nu!) op huwelijksreis zijn.

Er is hier genoeg te zien en te doen om 'thuis' even helemaal te vergeten. Of nou ja, niet helemáál, want: hallo internet! Op de schaarse momenten dat we - werkende - wifi hebben, gaat mijn rondje internet ook altijd even langs het WeesperNieuws. Want ook al ligt Weesp nu duizenden kilometers verderop, natuurlijk wil ik op de hoogte blijven van alles wat er in 'ons stadje' gebeurt.

Terwijl ik deze column schrijf, lig ik op een tropisch strand op het paradijselijke eiland Tioman (iemand al jaloers?), bij te komen van een driedaagse jungletocht die we een paar dagen geleden hebben gemaakt. Een tocht dwars door de Maleisische jungle, waar onder andere olifanten en tijgers leven. Maar die zijn we helaas (of gelukkig?!) niet tegen het lijf gelopen. De apen, slangen, spinnen en tropische vogels hebben we wel volop kunnen bewonderen, alleen de beloofde speciale kikkers hielden zich jammer genoeg schuil voor ons.
Toen ik net het digitale WeesperNieuws opensloeg, ontdekte ik dat er in de jungle van de Bloemendalerpolder ook heel veel wildlife is, wat fijn! Misschien kan ik volgende week, als we weer terug in Nederland zijn, een kleine jungletocht maken door de Bloemendalerpolder? Zo hou ik dat vakantiegevoel nog even vast! Dan trek ik gewoon weer schaamteloos m'n afritsbroek en wandelschoenen aan, want dat hoort erbij als je op junglesafari gaat. Muggenspray zal ik waarschijnlijk ook wel nodig hebben. En natuurlijk m'n knalrode zuidwester op m'n hoofd, want de hevige regenbuien die je hier in Maleisië hebt zijn in Nederland ook niet ongewoon. Niet vergeten om een verrekijker mee te nemen, want ik heb net in de krant gelezen dat ik in de Weesper jungle de rugstreeppad en de heikikker wél kan spotten, perfect!
Dus als je volgende week een verdwaalde toerist door de Bloemendalerpolder ziet hiken, maak je geen zorgen: dat ben ik! Haak gerust aan, dan kunnen we samen op zoek naar inheemse diersoorten in onze eigen stadsjungle!