Afbeelding

Weesper moppen, houmous en dolma's

Tekst en foto's: Marieke van Veen

WEESP De opbrengst was door de droge zomer wat kariger dan anders en dat er dit jaar een vraatzuchtige haas rondwaart op de tuinen helpt ook niet bepaald mee, maar toch stonden de tafels van het jaarlijkse oogstfeest van Tuindersvereniging Van Houten afgelopen zaterdag weer vol heerlijkheden van eigen bodem.

De tuindersvereniging aan de Basisweg (achter het zwembad, zeg maar, sloot zaterdag het tuinseizoen af met het traditionele oogstfeest. Voor het buffet van start ging werd vrijwilliger Giovanni Passaro tot zijn grote verrassing benoemd tot lid van verdienste. Al 45 jaar zet de Weesper zich als vrijwilliger in voor deze tuindersvereniging. Mede dankzij zijn niet aflatende inzet ligt het complex er altijd keurig bij. De versierselen werden in het bijzijn van zijn familie opgespeld door voorzitter Julia Krom. Giovanni was zichtbaar blij en trots. Ook werden de winnaars van de mooiste tuinen bekendgemaakt. Deze wedstrijd stimuleert de leden om hun stukje grond extra goed te verzorgen en netjes te houden.

Na het officiƫle gedeelte ging de gezamenlijke maaltijd van start. De tuinen worden gehuurd door Weespers van alle nationaliteiten. Hierdoor stonden er gerechten uit alle landen op tafel, veelal gemaakt van zelfgeteelde ingrediƫnten van Weesper bodem. Zo kon er zomaar een Weesper Mop naast een schep houmous en een portie dolma's op je bord belanden. Secretaris Louis Lafleur stond onder een grote paraplu vlees te bereiden op de barbecue en even verderop zorgden drie andere leden voor livemuziek door samen gitaar te spelen. Ondanks het slechte weer was de opkomst goed te noemen. Dat is volgens Ton Majoor kenmerkend voor de fijne sfeer binnen Tuindersvereniging Van Houten, die nu sinds een jaar of 22 op het terrein aan de Basisweg gevestigd is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding