Onderzoek mogelijkheden bescherming Landscroon

WEESP Er wordt in het stadhuis nog eens goed gekeken naar hoe begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg het best kan worden beschermd. Dat laat wethouder John Vos weten naar aanleiding van vragen van GroenLinks.

De Historische Kring Weesp brak afgelopen februari een lans voor een monumentenstatus voor Landscroon. Argument was dat Landscroon de laatste rustplaats is van vele Weespers die in het verleden van grote betekenis voor de stad zijn geweest, zoals de cacaofamilie Van Houten en de allereerste burgemeester Barend Peelen. De HKW noemt Landscroon een 'verstild monument'. Het verzoek van de HKW was aanleiding om een monumentenstatus voor de begraafplaats eens te onderzoeken. Die monumentenstatus is er nog altijd niet. Volgens wethouder Vos wordt er ook nog gekeken naar andere vormen van bescherming. "We kunnen het doen met een monumentenstatus, maar misschien is het wel beter om het met een beschermd bestemmingsplan te doen. De erfgoedambtenaar van de gemeente is dat momenteel aan het onderzoeken", aldus Vos.


Mode van Fallati nu ook in Muiderberg

WEESP De Weesper kledingzaak Fallati breidt uit met een verkooppunt in Muiderberg. Sinds deze week is de collectie ook te koop bij schoonheidssalon Mooi.

Mooi is een multifunctionele salon, waarin verschillende zzp'ers op het gebied van schoonheid hun diensten aanbieden. Dit aanbod wordt nu uitgebreid met rekken vol mode, samengesteld door Marjolein Hoogstraten van Fallati. Beide partijen zijn erg blij met deze samenwerking, zo laten zij via social media aan hun klanten weten.