Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Citroenijs

Stefan: "Stefan..."
Jan: "Hé, volgens mij zijn wij vergeten dat we de column moeten schrijven."
Stefan: "Oh nee! Het is dinsdag 2 oktober, Leidens ontzet, dat weet ik dan ineens wel."
Jan: "Ja, en overmorgen dierendag…"
Stefan: "Ik loop een complete week achter, terwijl ik aan de andere kant het gevoel heb dat Sinterklaas zaterdag al binnenvaart! Pfff, dan ben ik dus ook vanmorgen de afspraak met de mondhygiëniste vergeten."
Jan: "Zo'n week had ik vorige week omdat ik vooral bezig was met deze week. Ik ben namelijk aan het verhuizen."
Stefan: "O god… had ik niet gezegd dat ik zou helpen?"
Jan: "Ja, maar dat was ik zelf eigenlijk ook vergeten."
Stefan: "Hoever ben je?"
Jan: "Ben nu net in de fase van het laatste doosje met dingen waarvan je je afvraagt: wat zijn dat allemaal voor dingen. Maar goed, het einde is in zicht en ik heb net even de zinnen verzet en een ijsje gehaald bij Nelis."
Stefan: "Citroen met slagroom."
Jan: "Voor mij stond een blind echtpaar met een peuter die volgens mij slechtziend was en ze hadden twee hulphonden. Ik keek ernaar en ineens gingen al mijn chaotische gedachten naar hen… Hoe doen ze dat, hoe is hun leven, hoe zou het zijn om een ijsje te kopen als je niks ziet? Dat deed me ineens heel veel. Ik voelde geen medelijden; ik voelde groot ontzag. Mijn 'volleverhuizingshoofd' was ineens leeg, net als het huis dat ik heb achtergelaten. Ik wilde een van de honden aaien maar besefte dat je hulphonden juist niet moet aaien als ze aangelijnd zijn. Dan zijn ze er alleen voor hun baasjes... vol overgave. Toen ze hun ijsje hadden besteld zag ik hoe ze naar buiten liepen en ik bestelde mijn twee bolletjes citroen met slagroom en nu bel ik jou…"
Stefan: "Wat een moment! We hadden ooit afgesproken nooit een column te schrijven over het schrijven van een column, maar dit is wel een mooi verhaal voor een column!"
Jan: "Dan vraag ik de redactie of ze een oproep voor de Koninklijke Visio Weesp erbij zetten, er is nog plek."
Stefan: "Is goed! Hou vol..."

Bij Woontraining Weesp is een appartement beschikbaar. Meer informatie bij JacquelineValkenburg@visio.org.