Opbrengst Run4Semmy gaat naar onderzoek kinderkanker.
Opbrengst Run4Semmy gaat naar onderzoek kinderkanker.

Ren mee en steun Stichting Semmy

WEESP De Stichting Semmy heeft vorig jaar € 820.558 aan donaties ontvangen. Dat is exclusief de LAK. door Tijn-actie, die maar liefst € 1.260.763 heeft opgebracht. Het VUmc kreeg in 2017 € 405.390 van de stichting voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Deze en andere cijfers zijn te lezen in het jaarverslag van de Stichting Semmy, die de organisatie vorige week heeft gepubliceerd.

Ook laat de stichting weten hoe het ervoor staat met de verschillende (onderzoeks)projecten. Zo wordt er gekeken op welke manieren medicatie beter in de hersenen en de moeilijk bereikbare hersenstam kan komen. Om nog meer aandacht te krijgen en geld op te halen voor dit onderzoek liepen ambassadeurs en sympathisanten van de Stichting Sammy zondag de Chicago Marathon. Onder meer Wendy van Dijk, kinderoncoloog Dannis van Vuurden, voormalig RTL programmadirecteur Erland Galjaard en Weesper Mike van Dijk verschenen aan de start.

Wie ook in actie wil komen voor de Stichting Semmy maar Chicago en marathon qua afstand te veel van het goede vindt, is zondag 21 oktober meer dan welkom om mee te doen aan de elfde editie van Run4Semmy. Deze sponsorloop van 8 kilometer wordt gelijktijdig met de TCS Amsterdam Marathon gehouden. Het doel is om met driehonderd mensen minsten € 80.000,- op te halen. Kijk op stichtingsemmy.nl/run4semmy voor informatie en inschrijven.

De Stichting Semmy is in 2007 opgericht na het overlijden van de 5-jarige Semmy uit Weesp, die dat jaar stierf aan een hersenstamtumor. De stichting heeft ten doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker.