Tijdens de sportquiz gaat het er fanatiek aan toe.
Tijdens de sportquiz gaat het er fanatiek aan toe. Foto: City of Wesopa

Teams gezocht voor supersportquiz

WEESP De City of Wesopa legt de laatste hand aan de programmering voor wat het Sportfilm Festival wordt genoemd, maar wat veel meer is. De aftrap vindt plaats met een supersportquiz op maandag 5 november (aanvang 20.30 uur), waarvoor teams met liefst een link met een vereniging zich kunnen aanmelden. Daarna is er twee dagen rust, maar donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 november vindt het ene na het andere hoogtepunt plaats.

Wat krijg je als je de mooiste sportfilms combineert met sporters die Weesp kleur geven én die iets willen vertellen over al die mooie beelden? Het antwoord: een uniek programma dat menig Weesper sporter (en niet alleen zij) aanspreekt.

Hoogtepunten

Een paar hoogtepunten kunnen we al noemen. Zo zal wielrenner Karsten Kroon aanwezig zijn bij de vertoning van de wielerfilm 'Il Lombardia' (de Ronde van Lombardije), waarin hij zelf uitgebreid aan het woord komt. Er wordt aandacht besteed aan Jari Litmanen, die een band heeft met Weesp. Elf Weesper bekende sportliefhebbers kiezen hun favoriete sportfragment en vertellen zaterdagavond waarom. En er komt zaterdagavond een talkshow waarin Pieter Tammens praat met oud-schaatser Frits Schalij, badmintontopper Selena Piek en triatleet Ricardo Scholten.

Sportquiz

En er is de sportquiz der sportquizzen. Vanwege Benfica-Ajax is deze losgekoppeld van de rest van het weekend, maar dat maakt de inhoud niet minder aansprekend. En het lijkt de organisatie leuk als teams zich aanmelden met een link met een Weesper sportclub. Zodat FC Weesp het kan opnemen tegen de tafeltennisclub, enzovoort, enzovoort. Maar andere teams zijn ook welkom.
Deelname kost 20 euro per team. Aanmelden kan via info@wesopa.nl.