(vlnr) Ron Heeren, Christian Brouwer, Anne van der Meyden, Maurice Kapteijn, Arnold Soddeman, Wendy van der Neut. Vooraan: Robin Voorhamm. Bjorn van der Neut, Femke Quatfass ontbreken op de foto.
(vlnr) Ron Heeren, Christian Brouwer, Anne van der Meyden, Maurice Kapteijn, Arnold Soddeman, Wendy van der Neut. Vooraan: Robin Voorhamm. Bjorn van der Neut, Femke Quatfass ontbreken op de foto. Foto: Joyce Heeren

Alle evenementen uitgebreid in beeld

WEESP Bij evenementen in Weesp kom je altijd wel fotografen tegen uit het team van Weesp Foto. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat al die mooie evenementen die in Weesp worden georganiseerd ook worden vastgelegd met mooie foto's. Die zijn terug te vinden op de website www.weespfoto.nl.

door Ingrid Voet

Een van de fotografen is Robin Voorhamm, vanaf het begin betrokken bij dit fotoplatform. Robin is al jaren actief als fotograaf. Hij is bestuurslid van een landelijke club van 2100 amateurfotografen die werken met een camera van een bepaald merk. Fotograferen doet hij veel en vaak, maar zijn beroep is het niet. "Ik ben consultant bij een Canadees bedrijf. Het fotograferen doe ik ernaast. Om beroepsfotograaf te worden moet je een specialisme hebben en je echt kunnen onderscheiden. Ik houd het liever als hobby."

Robin trekt vooral graag de natuur in voor zijn foto's, maar maakte ook al vaak foto's bij Weesper evenementen. Als fervent amateurfotograaf kon hij zijn camera natuurlijk niet thuis laten als er weer iets werd georganiseerd in de stad. En met hem meer enthousiaste Weesper fotografen. "Dat begon toen ik betrokken was bij de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest jaren geleden. We wilden dat mooie evenement natuurlijk ook goed vastleggen. Twee jaar geleden vroeg Weesp Marketing me om ter promotie van Weesp het evenement 'Weesp Bevrijd' te fotograferen en zo ontstond het idee om met een groep fotografen alle evenementen in Weesp op foto's te gaan vastleggen."

Een platform om al die mooie beelden ook te tonen miste nog. Daarvoor zocht Robin contact met hoofdredacteur André Verheul van het WeesperNieuws. Die was met hetzelfde idee bezig, had zelfs al een platform, maar nog geen fotografen. Een samenwerking, ook met Weesp Marketing daarbij, lag meteen voor de hand. Inmiddels is voor Weesp Foto een club van negen vaste fotografen actief. "Dat is een diverse groep met heel verschillende interesses en specialismen. Wij zorgen ervoor dat bij ieder evenement minimaal één fotograaf aanwezig is en bij grote evenementen natuurlijk meer, zodat we ook alles kunnen vastleggen. Hoewel we allemaal drukke levens hebben, is dat met deze betrokken groep goed te doen."

De website werd gelanceerd bij het eerste evenement van dit jaar, 'Vechten op de Vecht'. Vanaf dat moment is van ieder evenement een serie prachtige plaatjes terug te vinden. "Onze foto's zijn ook regelmatig te zien in het WeesperNieuws en dat is geweldig, daar zijn we altijd blij mee", zegt Robin. Wie geen foto wil missen kan Weesp Foto op Facebook volgen; op de website is te zien naar welke evenementen de Weesp Foto-fotografen van plan zijn te gaan. En ook voor andere fotografen is er nu de mogelijkheid om een of meer foto's via de website te laten zien: "Ik ben heel benieuwd. De foto's mogen over van alles gaan, als het maar in Weesp is."

'Onze foto's zijn ook regelmatig te zien in
het WeesperNieuws'

Zelf blijft Robin ook zo vaak mogelijk met de camera op pad gaan in Weesp. "Ik vind alle evenementen leuk om te doen, maar naast het Sluis-en-bruggenfeest, waar het ooit begon, heb ik ook een zwak voor Weesp Bevrijd. Dit jaar mocht ik meerijden op de eerste wagen in de colonne en als je ziet met hoeveel passie dat georganiseerd wordt en hoe zeer de mensen langs de route ervan genieten, dat is prachtig." Kijkt Robin ook voortdurend op Buienradar voor de weersvoorspelling als er een evenement aankomt? "Voor de foto's maakt dat niet zoveel uit: ik kan de camera goed beschermen met een hoes als het regent, en felle zon is voor de foto's ook niet ideaal, met de scherpe contrasten die je dan krijgt. Maar natuurlijk hopen we altijd op mooi weer, dan komen er meer mensen, wat meer reuring brengt en leuke foto's oplevert."

www.weespfoto.nl

Facebook: weespfoto