Tot zondag droog, vrij zonnig en warm nazomerweer

Het kan dit jaar niet op met de warmte. Bij het al recordaantal warme dagen (124) van 20 graden en hoger, komen er deze week nog zeker 4 of 5 bij. Door een krachtige Europese hogedrukblokkade warmt de atmosfeer op bij een zuidelijke stroming. Er is zonneschijn met sluierwolken. In de loop van zondag nadert het front van een depressie met kans op een bui.

Donderdag en vrijdag

Na een warme zonnige woensdag verkeert ook donderdag en vrijdag het kwik in hogere sferen. Naast zonneschijn en wat sluierbewolking kunnen er soms ook enkele wolkenvelden overtrekken. De temperatuur kan een graadje lager uitvallen dan woensdag, maar het blijft warm met 21 à 22 graden. De matige zuiden- tot zuidoostenwind trekt geleidelijk iets aan.

Het weekeinde

Zaterdag lijkt de warmste dag te worden. Met een matige tot vrij krachtige zuidenwind loopt de temperatuur op tot circa 23 à 24 graden bij flink wat zonneschijn. Ook de nachten zijn niet koud met een minimum van circa 13 graden. Ook zondag start nog droog en vrij zonnig, maar waarschijnlijk komt er vanuit het westen meer bewolking, met later op de dag kans op een bui.

Weetje

Oktober trakteert vaak nog op nazomerweer. De hoogste temperatuur in oktober was 26.5 graden op 4 oktober 1983. Op 1 en 2 oktober 2011 werd het 26 graden. Op 13 oktober 1990 werd het 23.6 graden. Mogelijk dat dit dagrecord zaterdag gaat sneuvelen. Vorig jaar werd het op 16 oktober 24.4 graden. Zelfs laat in oktober, op 30 oktober 2005, werd het nog 21 graden.