Lichaam Edita dreef al een week in de Muider- trekvaart

MUIDEN De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer weten over wat er met Edita Moliené is gebeurd. Het stoffelijk overschot van de 42-jarige vrouw uit Naarden werd donderdagmiddag 20 september aangetroffen in de Muidertrekvaart vlak bij de Maxis in Muiden.

Er zijn nog veel vragen. Die zijn gesteld in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' en daar zijn ook tips op binnengekomen, maar meer informatie is zeer welkom. Het lichaam van Edita was gewikkeld in een opblaaszwembad. Het betreft een Bestway Fast Set Pool met een doorsnede van drie meter. Op de binnenrand van het zwembad zat tape geplakt, mogelijk om een lek te repareren. Het zwembad kan bij iemand uit de tuin of schuur gestolen zijn. De politie gaat uit van een misdrijf. Edita is maandag 10 september voor het laatst gezien. Een getuige die zich vorige week meldde had het pakket al op donderdag 13 september zien drijven. De vraag is of iemand het slachtoffer tussen de 10e en de 13e nog heeft gezien of gesproken. Of misschien dat een nieuwe getuige het pakket nog eerder in het water heeft zien liggen. Tips kunnen worden doorgegeven via 0800-6070. Informatie delen kan ook online, anoniem of in vertrouwen, zie politie.nl.

De Litouwse Edita woonde sinds negen jaar in Nederland en was moeder van een dochter (20).


Meisje (13) betrapt inbrekers

BUSSUM Twee mannen uit Huizen, 26 en 31 jaar, zijn vorige week opgepakt na een inbraak in een woning aan de Anton Mauvelaan in Bussum. De twee werden overlopen door een 13-jarig meisje dat onverwachts thuiskwam.

Dinsdag 2 oktober rond 12.00 uur werd de politie gealarmeerd, nadat het meisje naar buiten was gekomen en om hulp riep. De indringers waren toen al per auto gevlucht. Getuigen gaven een gedetailleerd signalement. De politie hield vervolgens de auto staande. In de wagen werden de eigendommen van de bewoners aangetroffen. De mannen werden aangehouden, de gestolen waar kon terug naar het gezin.