Hardnekkige storing aan straatlantaarns

WEESP De storing van de straatlantaarns vanaf de Amstellandlaan tot aan het bedrijventerrein blijkt een stuk hardnekkiger dan gedacht. Dat meldt de gemeente.

Afgelopen week werd het donker vanaf het winkelcentrum tot aan het stuk tussen Aquamarin en de Rijnkade. De storing kon maar deels worden opgelost. De straatlantaarns branden nu weer vanaf het winkelcentrum tot aan Aquamarin, maar tussen Aquamarin en de Rijnkade is het nog steeds donker. Volgens de gemeente gaat het om een complexe storing. Wanneer alles wordt opgelost, is nog niet bekend. De afgelopen weken waren er al vaker problemen met straatlantaarns. Zo waren ook de straatlantaarns in het centrum langere tijd uit.


Nieuwe fase
As van Allure

WEESP Het werk aan de Van Houtenlaan en de Groeneweg is de vierde fase ingegaan.

Vlak voor het weekend werd de derde fase afgerond. Dat betekent dat de weg vanaf de Irenelaan tot aan Van der Linden Tweewielers klaar is. Er wordt nu verder gewerkt vanaf dierenwinkel Black & White tot aan de Achtergracht. Daarna wordt ook de kruising Achtergracht / Breedstraat nog aangepakt. Het parkeerdek van Albert Heijn is de komende weken via de Van Houtenlaan bereikbaar. Al met al duurt het werk nog zo'n twee maanden. De weg ondergaat een metamorfose. Aan twee kanten een statige rij bomen moet Weesp een waardige entree geven. Daarnaast komt er halverwege de weg, ter hoogte van de kruising met de Singel en de Hugo de Grootlaan een markering. Dat was vroeger exact de toegang tot de vesting. Ook wordt er aan het riool gewerkt.


Charda Kuipers verlaat raad

WEESP Charda Kuipers van GroenLinks is binnen de gemeenteraad vervangen door Carin Ogier.

Kuipers verhuist naar een andere gemeente. Dat maakt haar vertrek gedwongen: gemeenteraadsleden moeten volgens de wet wonen in de plaats waar ze in de raad actief zijn. Als opvolger is Carin Ogier benoemd. Zij was al commissielid.