Francisca groeide op in een sektarische geloofsgemeenschap.
Francisca groeide op in een sektarische geloofsgemeenschap. Foto: Marieke van Veen

Boek over jeugd in sektarische gemeenschap

WEESP Francisca Flinterman presenteert aanstaande vrijdag het boek 'Een briefje uit de hemel'. Daarin vertelt ze hoe het was om op te groeien binnen een sektarische gemeenschap. Ook beschrijft ze haar worstelingen om daarvan los te komen en een eigen leven op te bouwen

De Weespse groeide op in een kleine, sektarische geloofsgemeenschap in de omgeving van Rotterdam. Toen rond haar dertigste de sekte uit elkaar viel omdat de leidster verongelukte, stond ze voor de uitdaging een eigen, nieuw leven op te bouwen. Met vallen en opstaan lukte dat aardig, maar het verleden liet zich niet zomaar wegdrukken. Uit de behoefte haar verleden meer in haar huidige leven te integreren, besloot ze haar bijzondere verhaal op te schrijven en in boekvorm uit te brengen.
Nu, 25 jaar na het uit elkaar vallen van de sekte, verschijnt Francisca's autobiografische roman 'Een briefje uit de hemel'. De presentatie is aanstaande vrijdag 19 oktober om 19.30 uur in de Van Houtenkerk. Wie deze boekpresentatie wil bijwonen, kan een mailtje sturen naar: francisca.flinterman@hotmail.com. De entree is gratis. Na de boekpresentatie is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren en/of onder het genot van een drankje en een hapje na te praten.

Openhartig gesprek

De redactie van WeesperNieuws Extra heeft Francisca Flinterman geïnterviewd. Tijdens dit boeiende, openhartige gesprek in haar tuin vertelde ze onder meer: "We waren in onze hoogtijdagen met twintig tot dertig man en deden alles samen. Zo'n zes à zeven keer per week waren er bijeenkomsten. Die varieerden van naailes voor jonge vrouwen en een studentenkoor tot kerkdiensten in een souterrain. Van een keertje overslaan was geen sprake. Het was heel strikt. Wat je deed, wat je droeg, met wie je omging... alles werd voor je bepaald."

Het interview met Francisca Flinterman lees je op www.weespernieuws.nl/extra