WeesperNieuws Extra: dat zijn tien tot vijftien extra verhalen per week online voor € 5,50 per maand.
WeesperNieuws Extra: dat zijn tien tot vijftien extra verhalen per week online voor € 5,50 per maand.

Wat is WeesperNieuws Extra? En waarom is het nodig?

Sinds deze week zetten we extra artikelen online voor abonnees. Onze hoofdredacteur legt uit.

WEESP Dit is een heel bijzondere week voor het WeesperNieuws. Voor de allereerste keer in onze ruim 25-jarige geschiedenis hebben we een abonnee mogen verwelkomen. Al veel meer dan één trouwens. Dit is namelijk de week waarin we zijn begonnen met WeesperNieuws Extra. Maar dat is niet het enige bijzondere van deze week.

Voordat ik uitleg wat WeesperNieuws Extra is, vertel ik waaróm we ermee zijn begonnen. Het is geen nieuws als ik zeg dat het maken van een krant en een nieuwssite geld kost. We hebben dat altijd kunnen bekostigen uit advertenties, zodat iedereen alle artikelen en kranten gratis kon lezen. Door allerlei ontwikkelingen en oorzaken (van lokaal tot internationaal - ik zou er de halve krant over kunnen volschrijven) nadert het punt dat onze inkomsten structureel onvoldoende zullen zijn om het WeesperNieuws te kunnen blijven maken op de manier zoals we dat nu doen: elke week een goedgevulde gratis krant en elke dag het laatste nieuws op de website.

Minder of meer?

Regeren is vooruitzien, dus staat mijn uitgever voor de keuze: inkrimpen en mindere nieuwsproducties maken, of iets extra's gaan doen en mooiere nieuwsproducties maken. Gelukkig kiest hij voor het laatste. Maar, zei hij, dan moet de redactie ook wat extra's doen.

Deal. Dus dit is wat we sinds deze week extra doen: onze redactie maakt elke werkdag twee tot drie langere artikelen over Weesp. Elke werkdag opnieuw. Daarin gaan we dieper in op het nieuws. Maar we maken ook persoonlijke verhalen van Weespers met een boeiend verhaal. Dat zijn dus zomaar tien tot vijftien mooie, interessante, belangwekkende artikelen per week. Extra. Daar doen we op zaterdag ook nog een uitgebreid portret bij van een bekende(re) Weesper. Ook extra. Die verhalen verzamelen we online en dat noemen we WeesperNieuws Extra.

Extra is niet gratis

Minstens tien extra verhalen voor de prijs van twee kopjes koffie

Alleen: deze extra artikelen geven we niet gratis weg. We vinden dat we daar de lezer een beetje geld voor mogen vragen. Ben je betrokken bij Weesp, wil je veel weten en kun je € 5,50 per maand missen, dan kan ik je een abonnement op WeesperNieuws Extra van harte aanbevelen. Je krijgt daar al die extra artikelen voor terug, plus het belangrijkste regionale nieuws en andere leuke extra's, zoals een overzicht van de uittips in Weesp en omgeving. Als abonnee kun je ook onze digitale editie lezen.

Reacties

Goed, we vragen dus geld voor sommige artikelen. En de eerste abonnees hebben zich al enthousiast gemeld (dank jullie wel!). Was er nog meer bijzonder? Ja, de reacties en vragen die we in korte tijd kregen over ons initiatief. Van positief tot negatief. Wat mij daarin opvalt, is dat het nog niet bij iedereen precies duidelijk is wat WeesperNieuws Extra nu precies is. Daarom probeer ik het op deze pagina ook weer zo goed mogelijk uit te leggen. En in de kolom hiernaast geef ik nog antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Twee kopjes cappuccino

En dan nu (tromgeroffel...) de vraag die in menig Weesper huiskamer gesteld zal worden: zal ik abonnee van WeesperNieuws Extra worden of niet?

Als je aan deze gratis krant genoeg hebt, dan hoef je geen abonnee te worden en blijven we even goede vrienden. Maar wil je onze Extra-verhalen wél graag lezen, dan heb je een abonnement nodig. Waarom zou je het niet eens een maandje proberen? Abonnee worden kan nu via onze website WeesperNieuws.nl. Een abonnement kost dus € 5,50 per maand. Dat zijn ongeveer twee kopjes cappuccino. Je helpt daarmee het WeesperNieuws (ook de gratis krant) te behouden en te versterken. En je kunt altijd stoppen.

Wij maken sinds deze week veel extra verhalen. En we hopen dat jij ons wilt volgen.

André Verheul
hoofdredacteur WeesperNieuws

Om te zien welke artikelen we deze week extra maakten, ga je naar www.weespernieuws.nl/extra