Sint komt 1,5 uur eerder aan in Weesp

WEESP Sinterklaas komt op zaterdag 17 november anderhalf uur eerder naar Weesp dan normaal. De sinterklaasintocht is van 14.00 uur vervroegd naar 12.30 uur, zo meldt de gemeente.

Volgens de gemeente gaat het om een passende maatregel in overleg met het sinterklaascomité en de politie, die ervoor moet zorgen dat het feest voor iedereen zo fijn en veilig mogelijk verloopt.

Rondgang door de stad

Verder verandert er weinig aan het programma van de sinterklaasintocht. De Sint en zijn Pieten worden in de Kom van Weesp welkom geheten door alle kinderen, presentator Stefan Stasse en waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove. Daarna trekt de Sint, zoals gebruikelijk, op zijn paard door de stad om rond 14.00 uur te worden ontvangen op het stadhuis.


Bredere fietspaden rond rotonde Amstelland- laan

WEESP Er komen bredere fietspaden rond de aan te leggen rotonde aan de Amstellandlaan en Casparuslaan. Dat meldt de gemeente. Afgelopen week werd een aangepast ontwerp voor het werk aan de weg gepresenteerd aan belanghebbenden.

Er komt nu een fietspad waar fietsers in twee richtingen overheen kunnen. Daarnaast worden er enkele andere, kleinere aanpassingen gedaan aan het eerste ontwerp.

Meerdere oversteekplaatsen

De rotonde over het kruispunt van de Amstellandlaan, de Casparuslaan en de Plataanlaan moet het verkeer een heel stuk verbeteren. Het bewuste kruispunt moet worden aangepakt omdat het al vele jaren als onveilig wordt ervaren. Er gebeurden vaker ongelukken. Er komt nu dus een rotonde met vrij liggende fietspaden. Ook komen er enkele oversteekplaatsen voor voetgangers.

Najaar 2019

De gemeenteraad buigt zich vlak voor het kerstreces over het ontwerp. Als alles volgens plan verloopt gaat er in het najaar van 2019 gewerkt worden. Het werk duurt dan enkele maanden.