Extraatjes

WEESP Het kan je niet zijn ontgaan dat de redactie van deze krant is gestart met WeesperNieuws Extra, een onlinekanaal speciaal voor abonnees. Het hoe en waarom staat op pagina 3. Deze krant blijft iedere week echter gewoon gratis in de bus vallen, met hierin onder meer de belangrijkste onderwerpen en activiteiten, de agenda en het GemeenteNieuws.

Daarnaast vind je in dit gratis huis-aan-huisblad een selectie van de artikelen die op WeesperNieuws Extra zijn verschenen, alleen in een aangepaste, kortere versie. Hieronder nog enkele beknopte voorbeelden van artikelen die we afgelopen week voor ons Extra-kanaal hebben gemaakt:

Invalkrachten

'Steeds minder invalkrachten in onderwijs', kopte de NOS maandag. Er is een groot tekort. Hoe zit dat in Weesp? Worden hier ook leerlingen naar huis gestuurd als hun leerkracht ziek is omdat er gewoon geen invallers te vinden zijn? Daar heeft WeesperNieuws Extra navraag naar gedaan bij Jan Boomsma, directeur van schoolbestuur Florente Basisscholen (voorheen Spirit), waaronder basisscholen De Terp, Kors Breijer en de Van der Muelen-Vastwijk vallen.

Bakels vertrekt

Het is een bedrijf om trots op te zijn. Maar Bakels Senior zit niet lang meer in Weesp. Over twee jaar staat het Bakels-pand aan de Hogeweijselaan leeg. Het bedrijf heeft behoefte aan expansie, maar ziet hier geen mogelijkheden. WeesperNieuws Extra sprak met directeur Ronald Menting over het vertrek van Bakels naar Zeewolde.

Keerkom

Een stukje historie dat jarenlang bedolven is geweest onder zand en puin wordt momenteel uitgegraven: de Keerkom bij Fort Uitermeer. De Keerkom is een verbreding in de vaarweg tussen de Vecht en de 's-Gravelandsevaart. In de 17e en 18e eeuw werd hier de lading overgezet van de grotere schepen die van de Zuiderzee kwamen. Op WeesperNieuws Extra staan foto's van de uitgraving.

Bewonersparticipatie

Bewoners laten meedenken, meepraten en betrekken bij het beleid van de gemeente, ofwel bewonersparticipatie. De eerste paragraaf van het eerste hoofdstuk van het coalitieakkoord gaat daarover. 'O, dat is het speeltje van D66', zei de Weesper VVD. 'Het is veel meer dan dat', legt fractievoorzitter Saskia ter Kuile van D66 uit op WeesperNieuws Extra.

Lees meer op WeesperNieuws Extra