Stormvogel.
Stormvogel. Foto: Herre Vermeer

'Songs from the Great Indo European Songbook'

WEESP 'Barditus' heet het concert dat zondag 28 oktober kan worden bezocht in Plofhuis 7. Stormvogel speelt zijn 'Songs from the Great Indo European Songbook'.

Gastspelers die middag zijn zangeres Wieke Garcia, violist Oene van Geel en drummer Arno van Nieuwenhuize.

‘Songs from the Great Indo European Songbook’ zijn improvisaties en composities geïnspireerd door de illustere hymnen van de oudheid, de bakermat van onze beschaving. Van Seikilos tot Hildegard tot Coltrane, raga & saga in een meditatieve modaljazzsetting. Stormvogel leidt de stukken in met muziekhistorische anekdotes.

Stormvogel verenigt in zijn werk - hij is naast musicus ook schrijver en kunstenaar - verschillende disciplines met historische en theosofische context. Hij speelde met de finefleur van de Nederlandse jazz. Met zijn eigen groepen (Alter Ego, Bohemian Groove en Barditus) nodigde hij speciale (internationale) gasten uit als Tommy Smith, Niladri Kumar, Roman Stolyar, Chander Sardjoe en Joe Bowie.

Wieke Garcia is een Gallisch-Friese wereldjazzzangeres, die haar lyriek ontleent aan Latijnse en Keltische elementen, verenigd met noordse, Indiase en Afrikaanse invloeden. Zij bespeelt talloze instrumenten, waaronder percussie, Keltische harp, gaîta en hurdy-gurdy. Bij het grote publiek is zij vooral bekend vanwege haar jarenlange samenwerking met Herman van Veen.

Oene van Geel is een gelauwerde en veelzijdige wereldjazzviolist die geldt als een van de meest innovatieve improviserende musici van Nederland. In 2013 ontving hij de VPRO/Boy Edgar Prijs.

15.30 uur | € 10,-| Voorverkoop: kaartverkoop@plofhuis7.nl.