Het Herensingelkwartier kent grote parkeerdrukte.
Het Herensingelkwartier kent grote parkeerdrukte. Foto: André Verheul

Weesp vraagt hulp Amsterdam voor handhaving parkeren

WEESP Amsterdam wil Weesp helpen bij de uitvoering van het parkeerbeleid. De gesprekken daarover zijn gestart, zegt wethouder Léon de Lange (D66) in het wekelijks B en W-gesprek met WeesperNieuws.

Dat betekent niet dat we bang hoeven te zijn dat we in Weesp tarieven van 7,50 per uur gaan krijgen, verzekert de wethouder. De parkeertarieven blijven vooralsnog een zaak van de Weesper gemeenteraad.

Handhaving

Het gaat om de uitvoering. "Amsterdam is daar heel bedreven in. Denk aan een helpdesk voor vragen over parkeervergunningen. Of aan handhaving." Zo zou De Lange graag zien dat de Amsterdamse scanauto in Weesp kan worden ingezet. Die fotografeert kentekens en checkt of er betaald is. Zo niet, dan volgt er een boete. Deze scanauto is volgens De Lange efficiënter dan het laten rondlopen van BOA's.

Het parkeerbeleid in Weesp gaat komend jaar flink veranderen. Zo komt er een combinatie van maatregelen om het parkeren te reguleren. Naast betaald parkeren komt er waarschijnlijk een vergunningenstelsel. Afgelopen jaar zijn er onderzoeken gedaan en zijn er gesprekken met inwoners geweest. In december komen B en W met een discussienota naar de gemeenteraad.

Het doel is om de parkeerproblemen in met name het centrum en het Herensingelkwartier op te lossen. "Dat kun je alleen maar doen met vergunningparkeren en betaald parkeren", aldus de wethouder.

Beluister het gesprek met de wethouder op weespernieuws.nl. Behalve over parkeren, gaat het ook over de ambtelijke fusie met Amsterdam en de begroting 2019.