Net als vorig jaar rond Halloween verandert Weesp zaterdag weer in een 'spookstad'.
Net als vorig jaar rond Halloween verandert Weesp zaterdag weer in een 'spookstad'. Foto: Marieke van Veen

Gruwelijk griezelen voor jong en oud in het centrum van Weesp

WEESP Spinnenwebben, prutteldrankjes en rare monsters. Jong en oud kan zaterdag 27 oktober weer gruwelijk griezelen in het centrum van Weesp.

Zaterdagmiddag kan ieder kind met zijn griezelkaart heel wat af spoken, want het is weer Halloween. Kinderen verkleden zich, roepen 'trick or treat' en kunnen meedoen aan leuke activiteiten. Dus alle kinderen die wel raad weten met zwarte katten en enge figuren worden uitgenodigd: trek je heksigste heksenjurk of griezeligste griezelpak maar aan! En wie weet durf jij je hand in de griezelton te steken, een slok drakendrank of een hap spookijs te nemen en win je iets - tsja - iets heksigs?

Kelten

Halloween, wat is dat nou eigenlijk? Bij de oude Kelten was Halloween de laatste avond van het jaar en deze avond werd beschouwd als een geschikte periode om de toekomst te voorspellen. De Kelten geloofden ook dat de geesten van de doden hun aardse huizen op halloweenavond opnieuw opzochten. Dat is natuurlijk nooit iemand vergeten en daarom wordt het nog steeds gevierd.
Bij ons beginnen na de zomer de donkere dagen weer, klettert de regen tegen de ramen en giert de wind om het huis. Zo erg soms dat de mensen zeggen: "Wat spookt het buiten!" De herfst geeft schatten weg als pompoenen, kastanjes en paddenstoelen. In de huizen en restaurants gaan de kaarsen, lichtjes en verwarming weer aan.

Ook in de vesting van Weesp wordt het bij de winkels herfstig-gezellig. Gastvrijheid alom op deze halloweenzaterdag! De activiteiten zijn in de straten Binnenveer, Nieuwstad, Nieuwstraat en Slijkstraat. De griezelkaart voor de kinderen is op te halen bij Ons Backhuys, Hatseflats en Nieuwstad 12.

Kinder-activiteiten en acties van winkels zijn o.a.:

Kinderen kunnen heel wat af spoken met hun griezelkaart

Griezelen in de bioscoop
Knutselen met Hilde
Maak een slogan en win een heksenhoed
Chocolade-appels versieren
Halloweenijs
Raad het gewicht van de pompoen
Minimuffins met chocoladesnippers
Spooklolly's
Springkussen
Kramen in herfstsfeer
Luister naar griezelverhalen
Hete heksenkeutels
Laat je schminken als spook, vampier of heks
Knutselen met Kim
Halloweenballon ophalen
Proeverijtje
Maak een spookselfie! Vijf enge figuren lopen door het centrum om een selfie mee te maken.

Halloween in centrum Weesp, zaterdag 27 oktober, 12.00 tot 16.00 uur