Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Best eng

Jan: "Jan Kooper Communicatie met Jan Kooper."
Stefan: "Jan, doe jij aan Halloween?"
Jan: "Met grote tegenzin… Ik heb vanavond een Halloween-etentje."
Stefan: "Hoe ga je ?"
Jan: "Als pastoor met een bloedbaard, maar dat blijft binnenskamers."
Stefan: "Ik vind Halloween eng, dus ik ga het uit de weg. Maar ik vind heel snel iets eng. Die kerktoren die straks omhoog gaat vind ik eigenlijk ook heel eng; dat-ie er ineens afvalt. Jij had me gevraagd of ik met jou op dansles wil… Ik heb ja gezegd, maar ik vind het eigenlijk best eng. Dat m'n coördinatie me in de steek laat, dat jij veel beter danst dan ik. En ik weet dat angst een slechte raadgever is, maar toch… Ik was als kind bijvoorbeeld ook heel bang voor Sinterklaas, met name voor zijn handschoenen. Mijn kleine handje in zo'n grote witte handschoen. Eén keer meegemaakt, krijg nog de rillingen bij de gedachte!"
Jan: "Mijn psychiater zou in dit geval zeggen: 'omarm dat wat je vreest'. Die spits komt er gewoon netjes weer op, van buiten is dan alles weer net zoals het was. En van binnen heeft de tijd niet stilgestaan, dus dat hele project is vooruitgang met een knipoog naar het verleden. Voor de rest hoef jij als volwassen kind, als je dat niet wilt, nooit meer het stof van de handschoen van een goedheiligman te voelen en dansles is gewoon een keertje om uit te proberen. Vind je het niks, dan nooit meer. Maar voor hetzelfde geval dansen we binnenkort elke week de sterren van de hemel en voelen wij ons als het groene kruis op de herstelde Laurentiuskerk."
Stefan: "Wat kan jij je toch mooi uitdrukken. Ik ga mijn zinnen verzetten en mij verheugen op bijna alles waar ik tegenop zie."
Jan: "Precies! Ik ben vanavond ook een pastoor met bloedbaard, omdat mijn kinderen graag een halloweenetentje willen."
Stefan: "Oké, nou, een heel griezelige avond nog en hou vol en tot onze eerste dansles."
Jan: "Ja, hou vol."

Noot Jan en Stefan: binnenkort op YouTube: de eerste dansles in Weesp met Jan en Stefan.