Ronald Giphart komt naar Weesp.
Ronald Giphart komt naar Weesp. Foto: Nederland Leest

Literair diner: sappige verhalen

WEESP De bibliotheekcampagne 'Nederland Leest' staat dit jaar in het teken van voeding met als motto: 'Je bent wat je leest'. Bibliotheek Weesp viert dat met een literair diner met Ronald Giphart en de Weesper schrijver Matthijs Eijgelshoven.

Nederland Leest gaat morgen (1 november) van start en duurt de hele maand. Wie een boek komt lenen, krijgt - zolang de voorraad strekt - het geschenkboek 'Je bent wat je leest'.

Op zaterdag 10 november vindt in de bibliotheek een literair diner met veel literaire en culinaire gangen plaats. De culinaire gangen worden verzorgd door Café-Restaurant Aaltje. Ronald Giphart (ambassadeur Nederland Leest) en Weesper schrijver Matthijs Eijgelshoven nemen de literaire gangen voor hun rekening. Kaartjes voor deze avond zijn voor € 32,50 (all-in) verkrijgbaar aan de balie van de bieb. Leden betalen € 30,-.

Donderdag 15 november verzorgt culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan van 10.00 tot 12.00 uur een themaochtend over culinaire ontwikkelingen in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen. De entree is gratis.