Snelcursus over art nouveau en art deco

WEESP Yvonne Hilgenkamp verzorgt woensdag 7 en 14 november in Plofhuis 7 een snelcursus over twee geliefde stromingen uit de kunstgeschiedenis: de art nouveau en art deco.

De kunstarchitectuurhistorica vertelt op boeiende wijze over de sierlijke en elegante lijnen van de art nouveau en de onderkoelde maar tegelijkertijd sensuele vormen van de art deco. Aan bod komen onder meer het Wenen van Gustav Klimt, de slaoliestijl van Jan Toorop, de sprookjeswereld van Gaudí en de gestroomlijnde wolkenkrabbers in New York.

Tijd: beide dagen van 10.30 tot 12.30 uur. Kosten: 40 euro. Aanmelden via www.askhistory.nl.


Geld voor opknappen monumenten

WEESP Eigenaren van gemeentelijke monumenten kunnen een subsidie aanvragen om hun monument op te knappen. Dat kan al vele jaren, maar de gemeente benadrukt het nog maar eens.

De afgelopen jaren werden met de subsidies al meerdere gemeentelijke monumenten opgeknapt. Aan het Herensingel bijvoorbeeld, waar de herenhuizen aan de straat aangepakt werden door het pannendak te renoveren. Daarnaast werd er geschilderd en werd de goot aangepakt. Geld kan ook aangevraagd worden om minder zichtbare werkzaamheden te doen, zoals funderingsherstel.

De gemeente heeft een aparte site geopend voor monumenten: weesp.nl/monumenten.


Twee maanden werk aan Lageweyselaan

WEESP Er wordt sinds maandag voor een periode van twee maanden gewerkt aan de Lageweyselaan.

Het riool wordt onder handen genomen en dat heeft gevolgen voor het verkeer.

De weg is tot en met 21 december afgesloten tussen de Amstellandlaan en de Boternesserstraat. Er geldt tevens een parkeerverbod en een wegsleepregeling. Dat wordt met hekken en borden aangegeven.