In de City draait het deze week volledig om sport.
In de City draait het deze week volledig om sport. Foto: Ingrid Voet

Sportfilmfestival
is in volle gang

WEESP Het Sportfilmfestival in de City of Wesopa is maandag van start gegaan. In de vorige editie publiceerden we het programma van de eerste drie dagen, nu volgt de zaterdag.

Zaterdagmiddag staat om 14.00 uur het eerste Weesp Open Tafelvoetbaltoernooi op het programma. Deelname staat open voor duo's in twee leeftijdscategorieën. Teams kunnen zich opgeven via een mail naar tafelvoetbal@#wesopa.nl. onder vermelding van de namen en leeftijd van de deelnemers. Deelname kost 5 euro per team.

AlphaGo

Om 15.00 uur wordt in de Uitkijk de film AlphaGo vertoond. Deze wordt ingeleid door topbridger Kees Tammens. AlphaGo is een computer die geprogrammeerd is met een programma dat zelf leert denken en steeds slimmer wordt. In de kleedkamer staat om 16.30 uur een Feyenoord-event op het programma, met onder anderen Feyenoord-supporter Rene Dagevos.

Favoriet sportfragment

Om 18.30 is er een pasta party (deelname 15 euro), als opmaat voor de avond. In de grote zaal tonen om 20.00 uur elf Weespers hun favoriete sportfragment. Het gaat om onder anderen wethouder Astrid Heijstee, hoofdredacteur WeesperNieuws en WeesperNieuws Extra André Verheul en sportcommentator Pieter Tammens, die de avond ook aan elkaar praat
Om 21.00 uur is er ook in de grote zaal een talkshow, waarin Pieter Tammens de Weesper badmintonster Selena Piek, triatleet Ricardo Scholten, lange-afstandsloper René Godlieb en voormalig topschaatser Frits Schalij aan het woord laat. De talkshow eindigt met de quiz 'Petje op, petje af' voor alle bezoekers. Het sportfilmfestival wordt afgesloten door deejay Albert.

Op Wesopa.nl staat meer informatie. Zaterdag is de entree gratis. Bovendien kunt u kans maken op twee vrijkaarten door een mail met uw favoriete sportfilm te sturen naar info@wesopa.nl