Eerst droog en zonnig, in het weekeind kans op regen

Ook met november op de kalender zijn zachte najaarsdagen nog geen verleden tijd. Een Oost-Europees hogedrukgebied houdt deze week een zuidoostelijke stroming in stand met aanvoer van zachte lucht. In het weekeinde zorgt een nieuw omvangrijk lagedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden voor frontale invloeden vanuit het westen met kans op enige regen.

Donderdag en vrijdag

Voor donderdag wordt droog weer verwacht met enkele wolkenvelden, maar ook perioden met zon. Bij een matige zuidenwind loopt de temperatuur op tot 12 graden, iets lager dan de dagen ervoor. Ook de vrijdag lijkt vrijwel droog te gaan verlopen met eerst nog zonneschijn, maar geleidelijk meer bewolking. Het wordt 13 graden. Er waait een matige zuidoostenwind.

Het weekeinde

In de nacht naar zaterdag gaat het regenen. Ook overdag kan het eerst nog regenachtig zijn. Later klaart het wat op. De naar zuidwest gedraaide wind trekt aan tot vrij krachtig. Ook voor zondag wordt wisselvallig en winderig weer verwacht met af en toe zon. Later op de dag kan bewolking verder toenemen met kans op regen. Het wordt in het weekeinde 12 à 13 graden.

Weetje

De normale maximumtemperatuur voor begin november bedraagt 11 graden. Het kan soms ook zachter zijn. Zo werd het op 3 november 2005 recordzacht met 18.7 graden. Ook in 2014 en 2015 was het begin november zeer zacht. Op 7 november 2015 werd het 18.5 graden. De dag ervoor, de 6e, werd het 17.1 graden. Dit dagrecord kan afgelopen dinsdag zijn overtroffen.