Rindert Kromhout met 'En ik was zijn held'.
Rindert Kromhout met 'En ik was zijn held'. Foto: Ingrid Voet

Rindert Kromhout vertelt over zijn nieuwe boek

WEESP Vorige week verscheen het nieuwste boek van de Weesper schrijver Rindert Kromhout. 'En ik was zijn held' heet het en het is zijn tweede boek over schrijver Klaus Mann. Donderdag vertelt hij erover bij boekhandel Pezzi Pazzi.

Wie kent ze niet: Kleine Ezel, Kikker, Bil en Wil en Erge Ellie en Nare Nellie? Kromhout bracht ze tot leven in zijn kinderboeken. Maar voor (jong)volwassenen heeft Kromhout inmiddels ook al een stapeltje boeken geschreven en daar is er nu een bij gekomen. Het begon met de trilogie over de Bloomsbury Groep, een bijzondere groep kunstenaars en schrijvers in Engeland in de eerste helft van de vorige eeuw.

Met zijn boeken over de Bloomsbury Groep had Kromhout de smaak te pakken voor historische romans. Kromhout was al heel lang bewonderaar van het werk van Klaus Mann, de zoon van de beroemde schrijver en Nobelprijswinnaar Thomas Mann. "Hoe is het nou als je schrijver wilt worden terwijl je vader een van de beroemdste schrijvers van zijn tijd is? En met wie Klaus ook nog eens een zeer gecompliceerde relatie had. Dat gaf veel stof voor een roman." En nu dus een tweede. De historische romans van Kromhout zijn geschreven voor lezers vanaf een jaar of 15. Ze worden ook wel gelezen door jongeren, maar toch vooral door volwassenen, merkt hij.

'En ik was zijn held' is ook in Weesp verkrijgbaar bij boekhandel Pezzi Pazzi in de Slijkstraat. Rindert Kromhout komt donderdag 22 november om 20.00 uur in de boekhandel vertellen over het boek en voorlezen. Na afloop is het mogelijk vragen te stellen en het boek te laten signeren. Ook scholieren vanaf 15 jaar zijn welkom. Toegang vrij, aanmelden via: info@pezzipazzi.nl.