Ondanks de grote belangstelling had de Sint aandacht voor ieder kind.
Ondanks de grote belangstelling had de Sint aandacht voor ieder kind. Foto: Sjoerd Stoop

De Sint kwam aan en het was goed

WEESP Een zoekgeraakte staf, demonstraties, een onrustige Amerigo en meer veiligheidsmaatregelen dan eigenlijk prettig voelt bij een kinderfeest... het maakte allemaal niet meer uit toen de boot van Sinterklaas zaterdag de Kom invoer. Ondanks alle problemen en discussies blijft de magie overeind, zo was aan de gezichten van de vele kinderen af te lezen.

Met een enorme boot, een enorme hoeveelheid Pieten, karren vol cadeautjes en zakken vol snoepgoed arriveerde Sinterklaas zaterdag in Weesp. De kinderen en hun ouders stonden rijendik op de kade. Voor de Driemaster de Kom in voer, gaven hoverboardpieten een spectaculaire show weg. Radiopresentator Stefan Stasse stond de Sint samen met de burgemeester op te wachten. Sinterklaas zei blij te zijn dat hij weer in Weesp was, maar hij vond het jammer dat hij zijn staf nergens kon vinden. Gelukkig had Piet Steenaard er nog een in zijn schuur staan. Daarna volgde een optocht door de stad, waarbij Sinterklaas in een golfkarretje werd rond gereden. Amerigo was te onrustig voor de rondrit.

Een groepje van ongeveer twintig demonstranten heeft tijdens de intocht in Weesp geprotesteerd tegen Zwarte Piet. De demonstranten stonden op het hoekje van Slijkstraatbrug en de Nieuwstad. De demonstratie bleef rustig. Een demonstratie vóór Zwarte Piet bleef uit.

16/17