Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl. Volgende week op deze plek: Stefan Stasse
Nora Schenk is logopediste en blogt over sport en voeding op milesandmore.nl. Volgende week op deze plek: Stefan Stasse

Helaas Sinterklaas

De dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt ben ik altijd een beetje zenuwachtig. Positief zenuwachtig. Alsof er iets groots gaat gebeuren. 'Vol verwachting klopt mijn hart' dekt precies de lading. Zo ook afgelopen zaterdag: dat heerlijke sinterklaasgevoel was aanwezig vanaf het moment dat ik wakker werd. Hashtag zin in! Ik weet dat ik niet de enige (volwassene) ben die blij wordt van Sinterklaas. En geef ons eens ongelijk! Een maand lang gezelligheid, cadeautjes, pepernoten, zoetsappige sinterklaasliedjes en ludieke gedichten, prachtig.

Maar afgelopen zaterdag was voor een aantal centrumbewoners dat goede gevoel ver te zoeken. Niet voor iedereen, maar wel voor degenen die hun auto de avond ervoor op de Oudegracht hadden geparkeerd. Want vrijdagavond, zo rond een uur of elf, had de wegsleepdienst spitsuur. De ene na de andere auto werd afgevoerd. En dat allemaal om de weg vrij te maken voor Sinterklaas en z'n sidekicks. De enige mogelijkheid om je auto terug te krijgen, was het afgelegen wegsleepterrein in 's Graveland vinden en € 240 neertellen. Helaas Sinterklaas.
De vraag die mij bezighield: hoe kwam het dat er zo veel auto's waren die moesten worden weggesleept?! Maar het antwoord weet ik eigenlijk wel. Blame it on the wegwerkzaamheden op de Groeneweg. Want laten we hierover maar eerlijk zijn: de omleiding die je moet volgen om in het centrum te komen is omslachtig en tijdrovend. Veel makkelijker is het om even vals te spelen en het stukje langs slijterij Overmars tegen het verkeer in te rijden om zo de Oudegracht op te draaien. Ik beken: ik doe dat. Nu niet allemaal verongelijkt kijken en 'ooooh' en 'nee toch!' roepen. Jullie zijn net als ik niet roomser dan de paus. Toch?
Maar goed, gevolg van deze overtreding is dat je klaarblijkelijk geen bordje tegenkomt over het niet-parkeren-tijdens-de-intocht-beleid. Helaas Sinterklaas.
Mijn auto was deze keer gelukkig niet een van de ongelukkige. Wel verwacht ik binnenkort een boete op m'n deurmat, omdat ik m'n auto vijf minuten te laat van de Nieuwstraat weghaalde. De parkeerwacht stond er nog bij en drukte nét op het verzendknopje. "Niet meer terug te draaien, mevrouwtje. Helaas pindakaas."