Het kruispunt is al de hele maand november afgesloten.
Het kruispunt is al de hele maand november afgesloten. Foto's: André Verheul

Na tegenslag op tegenslag gaat kruispunt Achtergracht weer open

Het zat allemaal niet mee, maar het werk aan het kruispunt Achtergracht/Groeneweg wordt nu echt afgerond. Na vrijdag gaat alles weer open.

WEESP Er was wat tegenslag, en vervolgens nog meer tegenslag, maar nog deze week gaat het kruispunt Groeneweg/Achtergracht echt weer open. Dat verzekert de gemeente.

Er wordt de hele maand november gewerkt aan het kruispunt. Het stukje weg wordt aangepakt vanwege het werk aan de 'As met Allure', waarvoor de hele Groeneweg en een deel van de C.J. van Houtenlaan op de schop gaat. Nadat er eerst ondergronds aan het riool gewerkt wordt, ondergaat de straat een grote metamorfose. De weg wordt statiger met veel bomen en groen en dat moet Weesp een waardige entree geven.

Kabels, leidingen en beton

Het werk verloopt echter allesbehalve vlekkeloos. Vooral op en rond het kruispunt was er tegenslag op tegenslag. Er wordt gewerkt aan het diepriool, maar de aannemer stuit onder meer op allerlei kabels en leidingen die niet op de tekeningen staan en ook wordt er een betonnen plaat aangetroffen, het restant van een brug. Die blijkt nogal moeilijk te verwijderen. Daar komt ook nog eens bovenop dat er veel kabels en leidingen erg dicht bij of zelfs tegen de te slopen delen ligggen.

Dat alles zorgt ervoor dat het kruispunt niet slechts een weekje dicht was zoals vooraf gepland, maar ondertussen al drie weken. Wethouder Léon de Lange betreurt dat het werk langer duurt: "Heel vervelend. Zeker voor omwonenden, winkeliers en bezoekers. We werken er met man en macht aan om de vertraging zo veel mogelijk te beperken."

Laatste werk

Drie weken van omrijden zijn na aanstaande vrijdag verleden tijd

Maar het komt allemaal goed. Komende vrijdag wordt de laatste hand gelegd aan het kruispunt. Het ondergrondse werk is nu klaar. De volgende (en laatste) stap is het bestraten van de kruising. Daar wordt tot dan nog druk aan gewerkt. Dat betekent dus dat je komend weekend weer over het kruispunt heen kunt. De drie weken van omrijden zijn dan verleden tijd.

Na het werk aan het kruispunt is het werk aan de 'As met Allure' nog niet helemaal klaar. De komende week worden de stoepen en de beplanting nog op orde gebracht. Alle werkzaamheden moeten voor 7 december zijn afgerond. Dan staat de feestelijke oplevering van de aangepakte straat gepland.

De bouwvakkers kwamen meer obstakels tegen dan verwacht.