Arthur van Dijk wordt commissaris van de Koning

WEESP Arthur van Dijk wordt de nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) hebben Van Dijk voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Als Van Dijk op 7 januari 2019 wordt geïnstalleerd, is hij de zeventiende commissaris van Noord-Holland. Van Dijk is sinds 2013 algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Daarnaast is hij onder meer lid van de SER en van het dagelijks en algemeen bestuur van VNO-NCW. In het verleden was hij onder meer 10 jaar wethouder van de gemeente Haarlemmermeer voor de VVD. Hij heeft een achtergrond bij de FIOD.

De huidige commissaris van de Koning, Johan Remkes legt zijn functie per 1 januari 2019 neer.


Huurbaas zoekt wildplasser Meidoornflat

WEESP Er is een hardnekkige wildplasser actief in de Meidoornflat. Huurbaas Ymere is op zoek naar de dader(s).

Er blijkt met regelmaat te worden geplast in het trappenhuis en dat is natuurlijk niet zo fris. Hierop heeft de woningcorporatie de controles verhoogd en bewoners gevraagd alert te zijn. Toch is er nog niemand betrapt. De beheerder van de flat heeft een oproep opgehangen, onder meer in de lift, in de hoop de dader(s) alsnog te vinden. Die kan dan een rekening voor de schoonmaakkosten tegemoetzien.


Geen straat- verlichting op deel Korte Muiderweg

WEESP Een deel van de Korte Muiderweg heeft momenteel geen straatverlichting. Het gaat om een defect.

De gemeente meldt dat netbeheerder Liander onderzoek doet naar het probleem en alles daarna gaat herstellen. Dat gaat nog wel even duren: de gemeente meldt dat de lampen naar verwachting pas op 26 november weer branden.