Een feestelijk moment.
Een feestelijk moment. Foto: Sjoerd Stoop

Eerste woningen Weespersluis opgeleverd aan de bewoners

WEESP De eerste woningen van Lanenrijk in nieuwbouwwijk Weespersluis zijn klaar. Ze werden vrijdag symbolisch overgedragen aan de eerste nieuwe bewoners.

De bewoners mochten een lintje doorknippen en vliegensvlug een kijkje nemen in hun nieuwe huis. De sleutel krijgen ze komende week pas. Dan kan het klussen beginnen.

De oplevering was een feestelijk moment, maar op de achtergrond gingen het bouwen aan de andere woningen gewoon door. Weespersluis in de Bloemendalerpolder bestaat uit drie deelgebieden - Vechtrijk, Lanenrijk en Waterrijk - waar circa 2750 woningen worden gerealiseerd. Ieder deelgebied krijgt een eigen karakter; overkoepelend is de 'fin de siècle'-architectuur, een rij gedecoreerde stijl met binnen-buitenruimtes zoals erkers, serres, veranda's en loggia's en gevels met een verticaal karakter. De woningen passen qua ontwerp in de woonsfeer van de historische buitenplaatsen langs de Vecht. In het nieuwe woongebied is veel ruimte gelaten voor parken, dijken, struinpaden en water.