D66 stelt vragen over kosten intocht en roept op tot dialoog

WEESP D66 Weesp roept op tot een rechtstreekse dialoog tussen voor- en tegenstanders van Zwart Piet en het Sinterklaascomité van Weesp. Het doel: komen tot een voor alle partijen acceptabel compromis voor de sinterklaasintocht van volgend jaar in Weesp.

Die rechtstreekse dialoog moet al vroeg in het jaar beginnen: vanaf januari 2019, zo is de suggestie die D66 Weesp doet. "En zo nodig het hele jaar voort te zetten. Wij verwijzen hiervoor naar de werkwijze in de gemeente Zaanstad."
De intochten in Amsterdam en Utrecht zijn volgens D66 goede voorbeelden van waar een beetje minder zwarte schmink toe kan leiden. Verder wil de partij van de burgemeester weten hoeveel kosten er gemoeid zijn met de inzet van politie en handhavers rond de intocht en de demonstraties. "Beide demonstraties hebben geleid tot overlast en economische schade bij winkeliers", stelt de partij, die om een inschatting van die economische schade vraagt. D66 wil af van demonstratievakken op plekken die het winkelend publiek belemmeren.