Weespers aan de Wand 2018
Weespers aan de Wand 2018 Foto: André Verheul

Wie wil meedoen aan Weespers aan de Wand moet snel zijn

WEESP De organisatie van Weespers aan de Wand zoekt lokale kunstenaars die mee willen doen aan de gelijknamige kunstmanifestatie tijdens het pinksterweekend van volgend jaar.

Professionele kunstenaars kunnen zich hiervoor aanmelden. Ze mogen uit hun werk drie tot vijf schilderijen of objecten selecteren die ze aan het publiek willen laten zien.

Daar zit wel enige spoed achter, want alle aanmeldingen worden eerst beoordeeld door een ballotagecommissie. Dat gebeurt al volgende maand, op zaterdag 15 december. Deze commissie beslist dan of de kunstenaar een expositeruimte krijgt binnen Weespers aan de Wand. De inzendingen mogen bestaan uit allerlei vormen van beeldende kunst: van schilderijen tot beeldhouwwerk. Aanmelden voor de ballotage kan tot vrijdag 7 december door te mailen naar secretaris@weespersaandewand.nl.

Ook amateurkunstenaars zijn welkom om hun werk te laten zien, maar alleen Weespers mogen meedoen. Voor deze groep wordt de hal van het muziekgebouw van Koninklijke Harmonie de Adelaar aan de Papelaan ingericht als expositieruimte. Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar aanmelden@weespersaandewand.nl. Hiervoor is de sluitingsdatum dinsdag 15 januari.

Weespers aan de Wand is volgend jaar van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni. Tijdens de kunstmanifestatie presenteren tientallen professionele en amateurkunstenaars hun mooiste en/of nieuwste werk aan het publiek, onder meer in de Van Houtenkerk, de Synagoge, de Bibliotheek, winkeletalages en het gebouw van de Adelaar. Volgend jaar is alweer de 22ste editie.

weespersaandewand.nl