Overgang naar zacht en wisselvallig weer

Op de drempel van de meteowinter, die op 1 december begint, volgt een weersomslag naar zacht en wisselvallig weer. Een omvangrijk Atlantisch lagedrukgebied gaat het weer bepalen. Na een drogere vrijdag trekken in het weekeinde in de westelijke stroming nieuwe depressies richting het Noordzeegebied. Er volgen dan opnieuw perioden met regen en het blijft zacht.

Donderdag en vrijdag

Voor donderdag wordt veel bewolking verwacht met van tijd tot tijd regen. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en wakkert aan tot krachtig. Met 11 à 12 graden is het voelbaar zachter. Op vrijdag volgt een adempauze met veelal droog weer. Er zijn wolken en af en toe schijnt de zon. Bij een iets in kracht afnemende zuidwestenwind wordt het zo'n 11 graden.

Het weekeinde

Zaterdag neemt vanuit het westen de bewolking verder toe. In de loop van de dag kan het enige tijd gaan regenen. Het wordt circa 10 graden. Zondag wordt een wisselvallige dag met bewolking en perioden met regen, afgewisseld door enkele opklaringen. Het is met 12 à 13 graden zeer zacht. Er waait in het weekeinde een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Weetje

November 2018 heeft met 6.8 graden een normale gemiddelde etmaaltemperatuur. Het was een droge en zonnige november. Het aantal uren zon bedraagt circa 85 tegen 63 uren normaal. November eindigt zacht met 11 à 12 graden. Nog zachter was het eind november 2000 met 14 à 15 graden. In 2010 was het eind november juist winters koud en er viel bovendien sneeuw.