Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Aanwinst

Jan: "Jan Kooper communicatie goedemiddag..."
Stefan: "Jan, ik ben op jouw aanraden deze week naar de nieuwe boekhandel geweest en ik geef deze boekhandel Pezzi Pazzi in alles bijna een tien! Het rijke assortiment, de sfeer... Je wil daar zijn. Je krijgt lekkere trek naar smeuïge verhalen, fictie, non-fictie. Je wordt weer verleid door versgeperste zaterdagkranten. Het is als een bezoek aan een onvergelijkbare Italiaanse traiteur, waar je het liefst van alles wat wilt kopen. 'Doet u nog maar een onsje van dat en o ja, ik wil ook nog wel een stukje daarvan - en ach, die dessertwijn lijkt me ook heel erg lekker.' En dan de naam van de temperamentvolle eigenaresse van Pezzi Pazzi: Angelique Salvaggio. Zelfs haar naam is mooi. En Jan, jij bent naar de nieuwe tattooshop geweest?"
Jan: Ja, Tinus Tattoos. Mooi, klein, betrouwbaar. Enige minpuntje: hij wil niet op je hoofd tatoeëren."
Stefan: Wat wilde je dan laten tatoeëren?"
Jan: 'Te huur.'
Stefan: "Desalniettemin zeer goede eerste indruk?"
Jan: Ja, en dan hebben we nog De Eendracht. Ik heb er al een zakenlunch gehad in m'n eentje. Een inspiratie-ontbijtje en een reüniediner met vrienden van vroeger."
Stefan: "Ik zat wel laatst 's avonds in m'n eentje aan die hele grote bar en voelde me met alle gezelligheid om mij heen een beetje allenig… Ik miste zeg maar een Dirk achter de bar, een man met een grote oorbel, iets te sterke verhalen en een ruime hand van schenken. Maar voor de rest, zoals iedereen zegt, een aanwinst!"
Jan: "En dan hebben we nog het prestigeproject 'Groeneweg/Van Houtenlaan', Rode Loper naar het stadhuis, As met Allure… Tja, wat zullen we daar eens van zeggen. Het is een beetje smal, voelt een beetje als een 'lobster's ass'; de doorgang naar het centrum kost net zo veel reistijd als tijdens de wegomlegging."
Stefan: "Maar ja, jij houdt ook niet van kreeft."
Jan: "Nee, geef mij maar een lekker boek, een spraakmakende tatoeage en een inspiratie-ontbijtje samen met mijn hond in De Eendracht."
Stefan: "Je hebt toch geen hond?"
Jan: "Nee, maar die verzin ik er gewoon altijd bij."
Stefan: Hou vol Jan, het is al met al een ruime voldoende."
Jan: "Hou vol."