Turkse moskee moet stoppen met illegaal winkeltje

WEESP De Turkse moskee moet stoppen met het winkeltje aan de Papelaan. Dat stelt de gemeente. De gemeente heeft de moskee een dwangsom opgelegd.

De moskee verkoopt al langer onder meer groenten. Volgens de regels mag dat echter niet: de moskee heeft als bestemmingsplan 'stedelijk gebied' en daar mag detailhandel niet, net zoals dat ook niet mag op het bedrijventerrein. De gemeente heeft het moskeebestuur vorig jaar zomer al gewaarschuwd en verzocht om zo snel mogelijk te stoppen met de verkoop. Dat gebeurde niet. Afgelopen februari volgde er nog een brief waarin de gemeente de moskee duidelijk maakte dat hen een dwangsom boven het hoofd hing. Dat is nu dus ingegaan. Het moskeebestuur en de gemeente hebben tussendoor nog wel gesproken over de zaak, maar dat heeft de gemeente niet op andere gedachten gebracht.


Inwoners Nederhorst winnen samen 100.000 euro

NEDERHORST den Berg Een grote verrassing voor tien deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 1394 LJ (de Veenderij) in Nederhorst den Berg. Op die postcode is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen.

De volgende bedragen zijn gewonnen: € 29.411 euro (1 winnaar), € 11.764 euro (3 winnaars) en € 5.882 euro (6 winnaars). De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten. De Buurt-Ton is naast de PostcodeStraatprijs een vaste prijs van de Postcode Loterij die wekelijks bekend wordt gemaakt. De € 100.000 wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode.