Patrick Aué, medevennoot van Bedeco.
Patrick Aué, medevennoot van Bedeco.

Altijd en overal je boekhouding bij
de hand in Bedeco's klantportaal

WEESP Een jaar na de invoering van het digitale en allroundklantenportaal kan Bedeco constateren de juiste stap te hebben gezet. De klanten zijn er goed over te spreken en ook het bedrijf zelf spint garen bij de gemaakte innovatieslag, zo meldt Patrick Aué tevreden.

door Marieke van Veen

Aué trad in de herfst van 2017 toe als medevennoot van het administratiekantoor en belastingadviesbureau aan de Leeuwenveldseweg. Samen met oprichter Wil Schilder - al ruim dertig jaar professioneel boekhouder - nam hij de beslissing om de werkwijze van Bedeco compleet te vernieuwen en volledig online te gaan werken.

24/7 toegang

Voor zowel de medewerkers van Bedeco als de klanten betekende de modernisering in eerste instantie wel even een omslag, maar de vruchten konden al snel worden geplukt. "Alle gegevens staan nu per klant in een persoonlijke, beveiligde omgeving", legt Aué uit. "Dat biedt onze klanten veel meer inzicht en de mogelijkheid om 24/7 van alles te regelen. Inloggen kan via de site of via een app. In dit portaal kunnen klanten gegevens aanleveren, documenten downloaden, hun dossier inzien en nog veel meer. Er zijn nog steeds ondernemers die zich aan het eind van het kwartaal drie dagen opsluiten voor de btw-aangifte: een doos vol bonnen voor hun neus en er lijkt maar geen einde aan te komen. Dat hoeft echt niet meer. Dankzij het nieuwe portaal kunnen klanten als ze tussendoor een paar minuten over hebben alvast wat gegevens uploaden. Dan is die uiteindelijke btw-aangifte een fluitje van een cent."

Ambities

'Gooi die bonnetjes gerust bij ons over de digitale schutting'

De stappen die Bedeco afgelopen jaar heeft gezet, hebben geleid tot uitbreiding van het klantenbestand. "Van zowel concerns met meerdere bv's tot zelfstandig ondernemers en particulieren. Hierdoor groeien we zelf ook. Vanaf 1 januari hebben we twee man personeel in dienst." Aué combineert zijn werk voor Bedeco met een studie accountancy aan Nyenrode Business Universiteit: "Ik ben afgelopen jaar afgestudeerd als bachelor en ben daarna aan een masteropleiding begonnen. Ik loop nu praktijkstage bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, waarmee het traject naar mijn afstuderen als registeraccount is ingezet. Dat past bij de ambitie van Bedeco om een accountantskantoor te worden." Een andere ambitie van het administratiekantoor en belastingadviesbureau is gecertificeerd lid worden van brancheorganisatie Noab. "Ook daarvoor zijn de eerste stappen inmiddels gezet. We hopen in het voorjaar het keurmerk in de wacht te slepen", aldus Aué.

Ontzorgen

Tussen het verwezenlijken van deze ambities door blijft Bedeco doen waar het goed in is: de administratieve en fiscale zaken van klanten afhandelen. "Wij zeggen altijd: gooi die bonnetjes en facturen gerust bij ons over de schutting, en dat gaat nu ook nog eens veel eenvoudiger en sneller via het klantportaal. Hiermee heb je als ondernemer je handen vrij om je te richten op je vakgebied, in plaats van bezig te zijn met tijdrovende administratie."

www.bedeco.nl