'Zuidoost is nog wel even een puntje'

WEESP Amsterdam gaat ervan uit dat Weesp bij de bestuurlijke fusie zal aansluiten bij stadsdeel Zuidoost. Dat is wat Weesp betreft nog geen uitgemaakte zaak.

Zo bleek tijdens een informatieavond voor inwoners van Weesp over het proces dat leidt tot de fusie met Amsterdam. Burgemeester Van Bochove zei op vragen uit de zaal: "Dat Zuidoost is echt nog wel een puntje. Er leven gedachten die het interessant maken om met Amsterdam daarover de discussie aan te gaan. We willen zelf ook iets te zeggen hebben over de toekomstige status van Weesp binnen Amsterdam." Van Bochove lijkt daarmee te doelen op de wenselijkheid van een eigen stadsdeel Weesp of een soort 'status aparte' binnen het stadsdelenuniversum van de hoofdstad. Ook CDA-fractievooriztter Jan Renzenbrink, voorzitter van de regiegroep die het proces namens de gemeenteraad scherp volgt, sprak over een stadsraad. "De bestuurlijke fusie is nog een eind weg, dus afspraken hebben nu nog niet veel nut. Maar we kunnen wel alvast nadenken over een soort Weesper stadsraad die naast een stadsdeelcommissie kan opereren."

Deze zaken gaan pas spelen bij een bestuurlijke fusie. Dat is stap twee in het fusieproces en die wordt op zijn vroegst in 2022 gezet. Stap één is de ambtelijke fusie: die is vastgesteld op 1 juni 2019.

Meer op pagina 13 en op
WeesperNieuws Extra.