Ook de allerjongsten zijn weer meer dan welkom.
Ook de allerjongsten zijn weer meer dan welkom. Foto: Bastiaan Miché

Honderden kerstmannen rennen door Hilversum

HILVERSUM Het begon ooit kleinschalig een paar jaar terug op het Keiplein, vervolgens was het al iets grootser van opzet toen het toneel zich verplaatste naar de Kerkbrink en dit jaar is de Santa Run in Hilversum helemaal een happening. Het Marktplein is namelijk de start en finish van het drie kilometer lange parcours.

Op die manier kunnen er meer mensen meedoen aan het ludieke winterevenement en is het allemaal wat minder krap dan bijvoorbeeld op de Kerkbrink, beseft ook mede-organisator Louran van Keulen, bekend van hardloopwinkel Run2Day. Daar kunnen deelnemers ook vooraf het kerstmannenpak ophalen.

De start is zaterdag 8 december om 16.00 uur. Op die manier rennen de kerstmannen tussen het winkelend publiek door. Dat zal waarschijnlijk leiden tot de nodige gekkigheid. Het startschot wordt gegeven door burgemeester Broertjes. Het parcours gaat vanaf het Marktplein onder meer over de Groest, Leeuwenstraat, Spoorstraat, Veerstraat, Kerkbrink, Noordse Bosje, Kerkstraat, Zeedijk, Herenstraat en Groest naar het eindpunt. De organisatie gaat uit van pakweg 350 deelnemers.