Geen extra rotonde N236

BUSSUM Er komt geen extra rotonde op de Franse Kampweg (N236). Wel komen er andere aanpassingen rond de kruising met de Melkstraat om de weg veiliger te maken.

De komst van een extra rotonde was een wens van veel buurtbewoners, omdat ze menen dat de weg daarmee veiliger wordt. De provincie ziet dat anders en zette al eerder een streep door het plan. De provincie wil na overleg nu wel enkele andere aanpassingen doorvoeren. Zo wordt er gekeken of er aan de noordkant, ter hoogte van de Melkstraat, een dubbelzijdig fietspad kan komen. Ook wordt er gekeken naar andere optimalisaties, zoals extra opstelruimte voor fietsers, een langere middenberm en meer belijning op het fietspad.


Monteur maakt flinke smak

BLARICUM Een monteur van een bedrijf in koelsystemen was van hoogte gevallen bij Vishandel Blaricum. De man is onder begeleiding van een trauma-arts met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.


Aanrijding op Loodijk bij 's-Graveland

'S-GRAVELAND - Een flinke klapper maandagmorgen op de Loodijk bij 's -Graveland. Twee voertuigen kwamen - in de buurt van De Colonie - met elkaar in botsing.

De aanrijding ontstond toen een van de twee linksaf wilde slaan. Alle betrokkenen maakten het naar omstandigheden goed. De twee auto's waren wel flink beschadigd.