Beleid armoede

vervolg van pagina 1

De Rekenkamercommissie vermoedt dus dat een groot deel van de doelgroep niet wordt bereikt. Dan kan te maken hebben met allerlei redenen: dat het Kindpakket onvoldoende bekend is, dat de aanvraagprocedure te ingewikkeld is of dat de doelgroep afhaakt omdat de kosten voorgeschoten moeten worden. De gemeenteraad krijgt het dringende advies om haar voorzieningen onder de loep te nemen en toegankelijker en beter bekend te maken. Het college krijgt de aanbeveling om te zorgen voor inzichtelijke cijfers.

De Rekenkamercommissie is onafhankelijk en doet onder meer onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het beleid van de gemeente. Zij rapporteert aan de gemeenteraad.


Hond bijt man

WEESP Een heldhaftige voorbijganger die vorige week een aangereden hond uit de sloot heeft gered, heeft dat moeten bekopen met een ritje naar het ziekenhuis.

De aanrijding vond maandagavond plaats op de Gooilandseweg. De hond stond opeens op de weg, een tegemoetkomende automobilist kon het beestje niet meer ontwijken. De hond belandde in de sloot. Een passant twijfelde geen moment en sprong het dier achterna. De hond was echter zo in paniek dat hij zijn redder hard beet. Die raakte hierdoor gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.


Veel brieven voor Amnesty

Weesp Op Internationale Mensenrechtendag maandag deden veel Weespers mee aan Write for Rights, de wereldwijde schrijfmarathon van Amnesty International.

In de bibliotheek werd 12 uur lang geschreven door bekende en minder bekende Weespers. Het resultaat mag er zijn. Er gaan ongeveer 570 brieven en kaarten naar Amnesty.