De bestaande opstallen - op het hoofdgebouw na - worden gesloopt.
De bestaande opstallen - op het hoofdgebouw na - worden gesloopt. Foto: Bob Awick

Revalidatiecentrum Trappenberg in andere handen

Het zoemde al langer rond. De Trappenberg in Huizen is verkocht, maar aan wie en wat gaat er gebeuren, was niet bekend. Nu is er openheid over de plannen.

HUIZEN Het zoemde al langer rond. De Trappenberg in Huizen is verkocht, maar aan wie en wat gaat er gebeuren, was onbekend. Nu is er openheid over de plannen.

Waterland Real Estate, de koper van het terrein aan de Crailoseweg, heeft tijdens een presentatie aan de gemeenteraad van Huizen laten weten een community te willen maken voor mensen die behoefte hebben aan ontzorgen, wonen met voorzieningen en services. 'Een vitale community, waar sport en spel, binnen en buiten, wellness en gezondheid centraal staan en verschillende soorten zorg aanwezig zijn', aldus de conceptvisie.

Doelgroepen zijn mensen met een tijdelijke, langdurige of toekomstige zorgvraag. Op het terrein is ook ruimte voor een polikliniek, huisartsenpost en fysiotherapie. Het bedrijf is al in gesprek met Tergooi en de eerst verkenningen zijn positief. Ook zijn er al gegadigden die zich hebben gemeld voor de huisartsenpost en fysiotherapie. 'Trappenberg Vitaal brengt nieuwe bewoners, arbeidsplaatsen, passanten en recreanten. Het bijzondere concept trekt bewoners uit de gehele Randstad en bezoekers uit de regio', aldus de visie.
Het nieuwbouwprogramma zal gastenhuizen voor ongeveer 40-45 bewoners met zware zorgbehoefte omvatten die Amvest voor zijn rekening neemt, lichtezorgwoningen variërend in grootte, voorzieningen en services voor bewoners en bezoekers. Daarbij wordt op latere termijn ook gedacht aan een zorghotel, wellness- en sportfaciliteiten en verblijfs- en recreatiefaciliteiten. De zogeheten hospitalityfuncties worden ondergebracht in het hoofdgebouw dat het bedrijf wil terugbrengen naar de situatie van rond 1910, toen het kindersanatorium er gevestigd was.

Volgens de planning van de nieuwe eigenaar zal de bouw van de 1e fase in het tweede kwartaal van 2020 kunnen starten en vindt eind 2021 de oplevering van de nieuwbouw van deze 1e fase plaats. De bestaande opstallen - op het hoofdgebouw na - worden gesloopt. Het bedrijf ziet kansen om meer openheid te creëren op het terrein en de uitstraling van het mooie gebouw te laten zien. De bouwer wordt gekozen via een soort 'beautycontest'.