Uit de klankbordgroep: parkeren op de schans bij de Vest.
Uit de klankbordgroep: parkeren op de schans bij de Vest.

82 parkeerplaatsen op de schans?

WEESP Zijn er onderwerpen waarover de meningen verder uiteenlopen dan het parkeren in Weesp? Oplossingen zijn er genoeg, maar vaak gedreven uit eigenbelang. Dat blijft toch botsen.

Klankbordgroepen, inwonersavonden en andere participatiemogelijkheden konden niet voorkomen dat er nog overal Weespers zijn die zeggen zich tot dusver niet gehoord te voelen in aanloop naar het parkeerplan. Bij de behandeling in de raadscommissie waren er drie insprekers. Tamara van Stroe stelde namens de horecaondernemersvereniging vragen over de opgeofferde parkeerplaatsen ten bate van terrassen en parkeerplaatsen voor elektrische auto's en fietsen. Rokus Gunnink van de nieuwe Stichting Bewonersbelangen Weesp pleitte ervoor dat bewoners altijd voorrang moeten krijgen. Hij betreurde het dat hij van zijn alternatieve parkeerplan zo weinig terugvindt.

Wijk Zuid

Veel van de parkeerproblemen worden verzacht met regulering. Nieuwe parkeerplekken komen er alleen rond het centrum. Vanuit de klankbordgroep liggen er voorstellen om 82 parkeerplaatsen te maken op de Draaierschans, het bastion in de Vest (einde Achtergracht). Ook op het circusterrein bij het Molenpad staan parkeervakjes ingetekend.

Molenpadbewoner Jord Jansen. "Er zijn in onze wijk 222 plekken gepland, waarvoor alle groen en onder meer een stukje UNESCO Werelderfgoed moet worden opgeofferd. En dat terwijl deze plekken veel verder liggen dan de norm van 100 meter", betoogde hij.

Over het thema parkeren schrijven we uitgebreid op WeesperNieuws Extra