Samenzang met alle koren in de finale van het Korenfestival.
Samenzang met alle koren in de finale van het Korenfestival. Foto: Maurice Kapteijn

Druk en sfeervol Weesp Korenfestival brengt Weesp vast in kerststemming

Het centrum van Weesp stond zaterdag bol van de koren tijdens de 19e editie van het Weesp Korenfestival.

WEESP Het Weesp Korenfestival werd zaterdag voor het eerst in de middaguren gehouden. De animo was er zeker niet minder om. Op veel locaties was het weer dringen om een plekje te bemachtigen.

De dag begon met het Jeugdfestival van de Gooische Muziekschool in de Grote Kerk, de Van Houtenkerk en de katholieke kerk. Een podium voor jonge muzikanten van de muziekschool en schoolkoren. Ook hier ruime belangstelling voor de muzikale talenten.

Na het Jeugdfestival begon om 15.00 uur het Weesp Korenfestival op negen locaties in en rond het centrum. Vroeger dan de voorgaande edities, maar met als vanouds een breed scala aan koren en stijlen en, voor deze gelegenheid, kerstsongs op het repertoire. Bezoekers maakten, met het programma in de hand, een rondje langs hun favoriete koren.

Ook als vanouds was de finale van het korenfestival in de Grote Kerk, waar de City Singers en Firma Vocaal uit Weesp en Chorus Line uit Soest nog een kort optreden gaven. Daarna werd het festival afgesloten met een samenzang van alle koren met de kerk vol publiek. Na 'Joy To The World' en 'Stille nacht' in de sfeervol verlichte kerk togen de bezoekers, al helemaal in kerststemming, huiswaarts.

Meer foto's op WeespFoto.nl.

Jonge muzikanten van de Muziektuin.
Vocal Group Surprise in Hotel Het Hart van Weesp.