Zacht, vrij veel bewolking, perioden met regen

Zondag bracht een dooifront een paar centimeter sneeuw, maar met deze winterprik moet we het voorlopig doen. Na de passage van het front steeg de temperatuur snel weer boven het vriespunt en met de aanhoudende westelijke stroming houden we dit zachte, wisselvallige weer voorlopig. We liggen op koers voor (sinds 2011) alweer de achtste groene kerst op rij.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is er vrij veel bewolking. Het kan af en toe regenen. Bij een matige wind tussen zuid en zuidwest wordt het 8 graden. Vrijdag is de kortste dag. Dan begint de astronomische winter om 23.22 uur, wanneer de zon loodrecht boven de Steenbokskeerkring staat. Het wordt met 10 graden nog iets zachter. Er valt van tijd tot tijd regen bij een stevige zuidwestenwind.

Het weekeinde

In het weekeinde is er sprake van zeer zacht winterweer met een maximumtemperatuur van 11 à 12 graden. Ook de nachten verlopen vorstvrij met een minimum van circa 9 graden. Het weerbeeld daarbij is wederom vrij veel bewolking met enkele perioden met regen. Mogelijk klaart het soms even op. Er waait een matige tot krachtige wind tussen zuidwest en west.

Weetje

Elk jaar geeft het gerenommeerde Amerikaanse weerinstituut Accuweather voor Europa een winterprognose uit. Gebleken is dat die prognoses een redelijk betrouwbare trend aangeven in grote lijnen. Verwacht wordt dat Atlantische depressies het weerbeeld zullen domineren, zoals nu al gebeurt. De kans op een gemiddeld zachte, natte winter met soms veel wind is dan groot.